Dansare

Sofia Sangregorio

Dansare

Sofia Sangregorio är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan 2010-2016.

År 2015 praktiserade hon hos kompaniet Norrdans och senare spenderade hon två år med ungdomskompaniet Ballet Junior de Genève i Schweiz. Där framträdde hon i verk av bland annat Sharon Eyal, Hofesh Shechter, Alexander Ekman, Barak Marshall, Emanuel Gat, Wayne McGregor och Olivier Dubois, utöver att engagera sig i olika gränsöverskridande projekt i form av film och konstinstallationer.

Sedan 2018 frilansar Sofia som dansare med sin bas i Stockholm och rör sig mellan den fria scenkonsten och olika dans- och teaterinstitutioner. Hon har arbetat med bland annat Virpi Pahkinen dance company, Andersson Dance, Lisa Janbell, SVT, Kulturhuset Stadsteatern, Lee Brummer, Christina Tingskog, Sanna Söderholm, kompaniet Particles i Nederländerna samt Art of Spectra.

Sofia har även erfarenhet som skådespelare och har medverkat i pjäserna Exit Parkour i regi av Örjan Andersson samt Maktens diskreta Charm i regi av Ahmed El-Attar på Dramaten. Även Ett Drömspel i regi av Örjan Andersson på Folkteatern i Göteborg.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2023-2024 Odysséen Med