Vi tar hand om dig på teatern!

Det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi följer därför självklart rådande riktlinjer.

Vaccinationsbevis

Om restriktionerna upprätthålls under våren kommer Backa Teater begära vaccinationsbevis. Då behöver du även visa giltigt ID med foto, t ex körkort, pass eller motsvarande.

För att göra ditt besök så smidigt som möjligt ber vi dig att ladda ner ditt vaccinationsbevis i förväg och komma i god tid till teatern! Observera att det endast är vaccinationsbeviset med QR-kod, som laddas ner via länken ovan, som gäller.

Vi kommer att kontrollera din biljett, legitimation och ditt vaccinationsbevis vid ditt besök. Dessa kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon. Ha din biljett, legitimation och ditt vaccinationsbevis redo när du kommer hit. Se till att din mobiltelefons batteri är laddat om du valt att visa upp biljett och vaccinationsbevis digitalt.

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

Kravet på vaccinationsbevis gäller personer som är 18 år och äldre. Du som är 18 år eller äldre och av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. Kan du inte det är du välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Backa Teater lagrar inga personuppgifter kopplade till scanning av vaccinationsbevis.

Allmän information rörande ditt besök

Vi ber dig som besöker oss att följa rekommendationerna och att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer till exempelvis Backa Teaters café & bistro. Du hittar handsprit på flera ställen runt om i foajén.

Kom till spelplatsen i god tid, tvätta händerna och använd gärna handsprit. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom eller är förkyld.

Läs mer om vaccinationsbevis här

Kan jag avboka om jag blir sjuk?

Behöver du själv ställa in på grund av exempelvis sjukdom hör du av dig till oss. Kontakta oss helst dagen innan föreställning och du får då nya biljetter till annat speldatum eller presentkort.

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett till någon föreställning och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte, presentkort alternativt återköp. Vi kontaktar dig i första hand via e-post, i andra hand via telefon.

Varmt välkommen till Backa Teater!

Scenkonst med omtanke

Scenkonstverksamheterna tar coronapandemin på allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa verksamheterna. Läs mer på Svensk Scenkonst