Information med anledning av Coronapandemin

Vi är måna om att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi planerar att genomföra vårt storprojekt Nationen under hösten och naturligtvis gör vi det efter rådande riktlinjer. Just nu innebär det att vi har begränsat antalet biljetter till 50 stycken per föreställning.

Nationen

Nationen anspelar på tv-serieformatet och är skriven i 6 avsnitt. Vi beräknar i skrivande stund att hela upplevelsen tar ca 4 timmar och 40 minuter och vi har lagt in två pauser, varav en är tillräckligt lång för att hinna äta. Du kan förbeställa mat i samband med din biljettbokning.

Vi tar hand om dig från det att du kommer till teatern tills dörrarna åter öppnas till den yttre världen och vi arbetar för att det hela tiden ska kännas tryggt och vara möjligt att följa rådande riktlinjer.

Läs mer om Nationen.

Vanliga frågor

Vågar jag besöka teatern?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar salongen och foajén för din och vår trygghet.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

Stanna hemma om du har symtom eller är i riskgrupp. Läs mer om våra köpvillkor.

Går det att hålla avstånd på teatern?

Vi ser till att 2 meters avstånd hålls så ofta det går, via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salongen och i foajén. Det finns också gott om toaletter på teatern.

Vad kan jag göra själv?

Kom till teatern i god tid, håll avstånd, tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder när du kommer. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Kom inte till teatern om du har några symtom.

Hur fungerar paus- och matservering?

Vi ser just nu över våra rutiner gällande servering för att skapa en lösning där ingen köbildning behöver skapas. All servering ska ske på ett tryggt sätt och enligt rådande rekommendationer.

Kan det hända att fler biljetter släpps?

Ja, om rekommendationerna ändras är det möjligt att vi ökar antalet biljetter. Vi kommer inte överskrida ett antal som gör det möjligt att fortsätta hålla avstånd i våra lokaler.

Får jag sitta bredvid mitt sällskap?

Absolut. Vi har onumrerad placering, med uppmaning om på vilka platser i salongen vi rekommenderar att publiken sitter. Det är helt okej att sitta bredvid varandra om ni är i samma sällskap.

Biljettköp

Kan jag välja att lämna om jag känner mig otrygg?

Självklart. Det ska inte kännas otryggt att besöka teatern, och känner du att du behöver lämna så kan du prata med våra publikvärdar och få hjälp med ombokning eller byta till ett presentkort.

Kan jag avboka om jag blir sjuk?

Behöver du själv ställa in pga exempelvis sjukdom kan du kontakta oss senast dagen innan föreställning och få nya biljetter till annat speldatum eller presentkort.

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett till Nationen och teatern tvingas ställa in går det att köpa tillbaka sin biljett. Vi kommer då att kontakta dig i första hand via telefon, i andra hand via mejl.

Vad gäller för skolbokningar?

Se vår sida för skolbokning för mer information gällande det.

Färgen från yttre rymden

Kommer Färgen från yttre rymden att spelas i framtiden?

Ja, planen är att Färgen från yttre rymden, som skulle ha spelats våren 2020, i stället spelas hösten 2021. Läs mer om Färgen från yttre rymden.