Information med anledning av Coronapandemin

Vi är måna om att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi följer de rådande riktlinjerna.

Vanliga frågor

Vågar jag besöka teatern?

Vi följer rådande riktlinjer, och anpassar salongen och foajén för din och vår trygghet.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symtom på smitta och hur viruset smittar: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

Stanna hemma om du har symtom eller är i riskgrupp. Läs längre ner på sidan om våra köpvillkor.

Går det att hålla avstånd på teatern?

Vi ser till att tillräckligt avstånd kan hållas, via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salongen och i foajén. När du kommer till teatern anmäler du dig till biljettkassan och får en numrerad platsbiljett. Platsen garanterar att ett tryggt avstånd kan hållas, därför ber vi dig att behålla platsen under hela föreställningen. Du och ditt sällskap tilldelas ett eget bord där ni kan sitta i pauserna. Det finns också gott om toaletter på teatern.

Vad kan jag göra själv?

Kom till teatern i god tid, håll avstånd, tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder när du kommer. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Kom inte till teatern om du har några symtom.

Hur fungerar paus- och matservering?

När du kommer till teatern blir du och ditt sällskap tilldelade ett bord där ni kan sitta i pauserna, oavsett om ni planerar att äta eller inte. Det går att förboka mat senast tre dagar innan föreställningen, och det finns även en meny att beställa från på plats. All servering sker på ett tryggt sätt och enligt rådande riktlinjer.

Kan det hända att fler biljetter släpps?

Ja, om direktiven ändras är det möjligt att vi ökar antalet biljetter. Vi kommer inte att överskrida ett antal som gör det möjligt att fortsätta hålla avstånd i våra lokaler. Detsamma gäller om restriktionerna ändras åt andra hållet. Då försöker vi i så stor utsträckning det går att erbjuda andra datum för de som bokat sist.

Biljettköp

Kan jag välja att lämna om jag känner mig otrygg?

Självklart. Det ska inte kännas otryggt att besöka teatern, och känner du att du behöver lämna så kan du prata med våra publikvärdar och få hjälp med ombokning eller byta till ett presentkort.

Kan jag avboka om jag blir sjuk?

Behöver du själv ställa in pga exempelvis sjukdom hör du av dig till oss. Kontakta oss helst dagen innan föreställning och du får då nya biljetter till annat speldatum eller presentkort. Du kontaktar vår biljettkassa vardagar kl. 12-18 på 031-726 53 00. Övrig tid når du oss på backainfo@stadsteatern.goteborg.se

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte, presentkort alternativt återköp. Vi kommer då att kontakta dig i första hand via telefon, i andra hand via mejl.

Vad gäller för skolbokningar?

Se vår sida för skolbokning för mer information gällande det.

Färgen från yttre rymden

Kommer Färgen från yttre rymden att spelas i framtiden?

Ja, planen är att Färgen från yttre rymden, som skulle ha spelats våren 2020, i stället spelas hösten 2021. Läs mer om Färgen från yttre rymden.