Backa Teater på Scenkonstbiennalen 2023

30 maj-4 juni är det dags för Scenkonstbiennalen. Backa Teater deltar i två programpunkter – ett seminarium/samtal om den fria scenkonsten och den ofrivilliga publiken samt årets match i den ädla konstformen bordtennis.

Onsdag 31 maj 12.00
Konsten är som friast när publiken hålls fången

Den största skillnaden mellan betalande publik och skolpublik, är att skolpubliken inte själva valt att gå på teater. Där den kulturälskande abonnemangspubliken med precision väljer sina kulturupplevelser utifrån en redan etablerad tycke och smak har de flesta barn och unga som besöker en scenkonstföreställning inga tidigare preferenser. Det gör att barn- och ungdomsteatern är befriad från kommersiell hänsyn och ett potentiellt Eldorado för konstnärlig experimentlust.

Med utgångspunkt i den ofrivilliga publiken diskuterar vi konstnärligt ansvar och begränsningar och delar med oss av erfarenheter, råd och kunskap från de olika verksamheterna.

Seminarium/samtal på scenkonstbiennalen mellan Backa Teater, Unga Klara och Unga Dramaten om den fria scenkonsten och den ofrivilliga publiken.

MEDVERKANDE
UNGA KLARA: Gustav Deinoff och Erik Uddenberg
UNGA DRAMATEN: Carl Johan Karlson och Elin Callmer
BACKA TEATER: Lars Melin och Stefan Åkesson
MODERATOR: Erika Isaksson

Fredag 2 juni 19.00
BACKA PK bjuder in till årets match!

Marmorfoajén förvandlas till fritidsgård fredagen den 2 juni 19-21. Sport är kultur! Backa Teater har sen flera år tillbaka legat i hårdträning inför kommande biennal och nu är tiden här för att utmana scenkonstsverige i den ädla konstformen bordtennis. Genom en nervkittlande rundpinginsmatch utses den kandidat som får äran att möta BACKA PKs champion.

Kom och festa med oss! Alla är välkomna! Heja på eller spela!

Säkra din plats i rundpingisen här!

The game is on!

Länkar till samtliga programpunkter finns på scensverige.se.