ENYAS VÄG

Tre kreatörer. Tre tolkningar. Om att växa upp och gå sin egen väg.

I Slottet Valentins mysterier får vi följa med Enya in i en värld av magi och märkligheter. Ett storslaget drama om begär, våld, kärlek och fruktan. Och om äventyret att växa upp.

Vi har bett tre lokala kreatörer inspireras av Slottet Valentins mysterier och skapa sin egen tolkning av hur det är att växa upp och gå sin egen väg.

Följ Enyas resa genom tre lokala kreatörers skapelser. En graffitikonstnär, en dansare och en keramiker.

GÜLBIN KULBAY - Keramik
MONA NAMÉR - Dans
NOR AJAMI - Street art

Att jobba med projektet har varit väldigt kul - alltid spännande att dyka in i ett tema och inspireras att tolka något till dans genom specialdesignad musik.

Mona Namér

Det har varit superkul och spännande att jobba med projektet och att få en vägg att skapa på. Jag tycker att det Backa teater gjort är en smart idé, att jobba med mindre lokala kreatörer och skapa relationer. Det öppnar ögonen för andra att bli nyfikna på vad som pågår.

Nor Ajami

Att få fria händer att tolka en annans verk och skapa med ens egna medium känns ärofyllt. Det har också känts viktigt att få bearbeta och förmedla min väg och vara en trygg vuxen för de ungdomar som ska se pjäsen. Jag hoppas att mitt verk inspirerar dem så de får mod att tro på sig själva o den väg de väljer att gå. Och en får alltid ändra sig, det är ok.

Gülbin Kulbay