Attributmakare/rekvisitör till Backa Teater

Om arbetsplatsen

Backa Teater är en av landets största barn- och ungdomsscener och ingår som en del av Göteborgs Stadsteater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare med kompetens inom konstnärligt hantverk. Som attributmakare/rekvisitör ansvarar du, i samråd med konstnärligt team, för att planera och tillverka attribut för teaterns föreställningar. Du ansvarar också för planering och inköp av rekvisita samt att utföra scentekniskt arbete under repetitioner och föreställningar.

Vi arbetar gränsöverskridande vilket innebär att du jobbar med måleri, form, ytor, attributarbeten och annan dekortillverkning i nära kontakt med andra yrkesgrupper inom tex snickeri.

Du är en del av ett tekniskt team som tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för föreställningar av hög kvalitet och ett hållbart arbetsklimat.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, måndag till fredag, men innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten, som tex högskoleexamen inom attributmakeri, konst/design, formgivning eller likvärdigt.

Kompetens inom digital bildhantering, cad och 3D print är meriterande men även kompetens inom snickeri eller smedja är ett plus.

Vi ber dig som ansöker att bifoga arbetsprover eller länk till hemsida.

Eftersom du arbetar inom flera discipliner är det viktigt att du har en god förmåga att planera ditt arbete. Som person är du strukturerad, metodisk, initiativtagande och ser till att arbetet går framåt. Du har god förmåga att både arbeta självständigt och i team och bidrar med nya idéer och perspektiv till situationer som behöver lösas. Som person tycker du om att arbeta kollektivt med stort eget ansvar. Att du värdesätter goda relationer och samarbete är en självklarhet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ barn- och ungdomsteater till alla göteborgare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Göteborgs Stadsteater AB tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Gör ansökan via denna länk
Ansök senast: 2023-05-28
Referensnummer: C137114

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Nicholaus Sparding
Teknisk chef
Telefon 031708 7152
nicholaus.sparding@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Akademikerförbunden
fackstyrelsen.akademikerna@stadsteatern.goteborg.se

Felicia Stjärnsand
Telefon 072-311 21 08
felicia.stjarnsand@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Intervjuer förväntas ske v 22 och 23.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.