Maskör och perukmakare till Göteborgs Stadsteater

Vi söker en maskör och perukmakare till maskavdelningen vid Göteborgs Stadsteater.

Om arbetsplatsen

Göteborgs Stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Som Maskör och perukmakare ingår du i arbetslaget vid Mask och perukavdelningen. Arbetet innebär att hantera skådespelarnas mask, hår och peruker inför och under föreställning. Vid tilldelat pjäsansvar ansvarar du för att kostnadsberäkna, planera och producera maskuttrycket. Efter beslut av konstnärlig ledare och närmaste chef, får du ansvar för att i samråd med övriga i det konstnärliga teamet designa mask och peruk till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för underhåll av mask och perukmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom, eller erfarenhet av mask och perukarbete på en nivå motsvarande treårig högskola.
Tidigare erfarenhet av arbete med teaterproduktion är meriterande.
För att lyckas i rollen behöver du vara en driven och skicklig mask- och perukmakare samt maskdesigner. Du behöver ha helhetsperspektiv inom ditt arbetsområde och se till produktionens och teaterns bästa när du gör dina prioriteringar. Du har god social kompetens och samarbetar gärna med andra. Vidare är du noggrann och lyhörd samt stresstålig, då tempot stundtals är högt.
Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Anställning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till: 2021-12-06
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-11

Referensnummer: A1040837

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktperson

Göran Henning Teknisk chef
Telefon 031-708 70 17
e-post goran.henning(at)stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Tommy Carlsson Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-7087196
e-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist Akademikerförbunden
Telefon 031-7087080
e-post pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se