Scenografi och kostym

Toni Tora Botwid

Toni Tora Botwid tog examen från Stockholms konstnärliga högskola 2022 och har sen dess gjort scenografi och kostym till Famnen på Riksteatern och scenografi för 4-ever Young på Regionteater Väst och Monster och Gudar på Knossos taverna på Örebro Länsteater.

2021 - 2022 gjorde Toni Tora Botwid scenografi till verken Att Döda En Lolita på Östgötateatern och Kvinnor och Skog av Hagar Malin Hellqvist Sellén på Turteatern samt kostym och scenografi till Dying Young av SAD GIRLS.

Toni Tora Botwid har också arbetat på som scenograf och kostymdesigner på bland annat Helsingborgs Stadsteater och Shake it Collaborations. Under åren 2011 - 2019 arbetade hen med bland andra Konstgruppen Ful, Troja scenkonst, Teatro De Los Sentidos samt drev de egna grupperna Rodjuret och Pom Performance.

Utöver scenografi och kostym för Robin Hood Forever and ever på Backa Teater är Toni Tora Botwid i höst aktuell med Lo Ragnar och Nino på Riksteatern, Lez Dance på Moderna Dansteatern samt SVT premiär av verket Dying Young.

Aktuella produktioner

Robin Hood forever and ever

Premiär 22 september 2023

Vem kan rädda oss nu?