Kulturkompis

Kulturkompis – make friends through culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans - konsert, bio, museum eller liknande. Konst och kultur är vårt universella språk. Genom att uppleva den tillsammans tror vi att spännande möten, samtal och relationer kan uppstår.

Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och deras uppdrag att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.

Bokning av biljetter till Kulturkompis

Backa Teater erbjuder Kulturkompis-biljetter till samtliga föställningar. Bokning av biljetter görs till backainfo@stadsteatern.goteborg.se.

Här hittar du våra produktioner!

Vid bokning anges Kulturkompis samt namn och telefonnummer till kontaktpersonen i gruppen. Vi bokar in biljetter som hämtas ut i vår biljettkassa på föreställningskvällen.

Hur fungerar Kulturkompis?

• Kulturkompisgrupper får gå gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Göteborg. • Efter kulturaktiviteten skall gruppen samtala kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. • För att ta del av Kulturkompispaketet skall ni vara en grupp på tre-fem personer (minst halva gruppen skall vara nyanlända). • I gruppen bestämmer ni själva vad ni skall gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kultur­kompispaketet) och när det passar er bäst. • Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era kulturkompiskort.

Vill du bli Kulturkompis?

Besök www.kulturkompis.nu och fyll i anmälan.