Kompositör och Ljuddesigner

Lisa Nordström

Biografi

Kompositör och ljuddesigner

Lisa Nordström, internationellt verksam svensk musiker, kompositör och ljudkonstnär baserad i Svenska Grammofonstudion i Göteborg. I Nordströms musik mixas elektroniska instrument och akustiska ljud med röst och med instrument som basflöjt, cittra och ljudande objekt.

Musiken är svår att genrebestämma och rör sig sömlöst mellan improvisation, elektronisk musik, pop, nutida konstmusik och avantgardistisk ljudkonst, ofta presenterad i en visuell och konceptuell kontext.

Hon har turnerat i Europa, Afrika, Syd-, Nord- och Centralamerika och Asien med spelningar på internationella festivaler som Sónar (ES), Sonar Sound Tokyo (JPN), Mutek Festival (CHI), Molde Jazzfestival (NO), Transitos Habana (CUB) och Berlin Music Week (DE).

Nordström hade premiär på musikdokumentären Sonica Sequence på meriterade CPH:DOX 2017, en film där hon gör platsspecifika improviserade sessions med lokala musiker på nya spelplatser runt omkring i världen.

Nordström är bland annat aktuell med filmmusik till dokumentären Children of the Enemy, en albumversion av Engram - ett radiofoniskt beställningsverk för Sveriges Radio och som musiker i Christian Gabels audiovisuella konsert 1900. Nordström har ett förflutet i elektronikaduon Midaircondo.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2019-2020 Krigerska Kompositör och ljuddesigner