Lawrence of Arabia

Gästspel från Teatr Powszechny, Polen.

Lawrence of Arabia är en fars om identitet och ett försök att vandra i någon annans skor: En fantasi om teatern som skapad för ett mångspråkigt och mångkulturellt samhälle. Det är också en lek med betraktarens förväntningar – för när var Polen en bananrepublik? Varför bär Zorro burka? Vad är längst bort från oss: Venezuela eller ett Amazonvaruhus?

Skaparna beslutade sig för att bjuda in nyanlända, icke-rotade i Polen och de som har tvingats lämna sina födelseländer att samarbeta. Målet var att undvika att konstruera en fantombild av Den Andre. Förväntningar blev motbevisade, upplevelser tog nya vägar och pjäsen vann en egen komisk dimension där komiken blir en allvarlig reaktion mot fantasier om identitet.

Eftersamtal

Efter föreställningen hålls ett samtal med regissören Weronika Szczawińska.

Atlas of transitions

Pjäsen är en del i samarbetsprojektet Atlas of Transitions - New geographies for a cross-cultural Europe. Projektet finansieras av EU-programmet Kreativa Europa.

Spelas den
Längd
1 tim 30 min
Pris
80-240 kr
Textas
Framförs på polska, textas på engelska

Produktion

Regi Weronika Szczawińska Dramaturg Piotr Wawer jr Text Piotr Wawer Jr, Weronika Szczawińska, Eileen Gricuk, Jose Luis Sosa Estanga, Imru’ al-Qais, Amin Omer, Vira Popowa Scenografi Daniel Malone Koreografi Agata Maszkiewicz Skådespelare MAMADOU GÓO BÂ, WIKTOR LOGA-SKARCZEWSKI, NATALIA ŁĄGIEWCZYK, MARIA ROBASZKIEWICZ, KARINA SEWERYN, PIOTR WAWER JR

New geographies for a cross-cultural Europe

Atlas of transitions

Läs om projektet