Krigerska

Ett körverk om kampens döttrar

”Jag ska klä dig i våra berättelser så som mödrar klätt sina barn i en evighet. Jag ska trä dina armar i våra segrar som en sköld. Jag ska linda dina ben i våra nederlag som ett pansar. Jag ska rusta dig i berättelser som kan bära dig när marken rämnar.”

Krigerska är en text av Athena Farrokhzad om en moders väntan på sitt framtida barn. Hon berättar varför hon måste sjunga vaggvisor på ett språk hon inte behärskar, om flyktvägar som förvandlas till återvändsgränder och om den sorg som är kärlekens pris. I Saga Gärdes regi blir texten ett körverk som skrivs utifrån en dokumentär process med ensemblen och artisten Beri Gerwise. I samarbete med Lisa Nordström och David Gülich skapar de en komposition av lyrisk text, ljud och musik.

Urpremiär
Åldersgräns
15 år
Längd
1 tim 30 minuter
Pris
90-250 kr

medverkande

Anna Harling

Skådespelare

Bahareh Razekh Ahmadi

Skådespelare

Beri Gerwise

Skådespelare och artist

Bo Stenholm

Musiker

Eleftheria Gerofoka

Skådespelare

Kristina Issa

Musiker

Ove Wolf

Skådespelare

Bilder från repetitioner

Beri Gerwise

Eleftheria Gerofoka, Bahareh Razekh Ahmadi

Gunilla Johansson Gyllenspetz

Bo Stenholm

Beri Gerwise

Anna Harling

Produktion

Av Athena Farrokhzad Bearbetning och regi Saga Gärde Med Bahareh Razekh Ahmadi, Eleftheria Gerofoka, Beri Gerwise, Anna Harling, Kristina Issa, Gunilla Johansson Gyllenspetz, Bo Stenholm, Ove Wolf Scenografi Jenny Ljungberg Ljus Ellen Ruge Mask Josefin Ekerås Ljud och musik David Gülich, Lisa Nordström Dramaturg Stefan Åkesson