Information med anledning av Covid-19

Vi är måna om att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Under detta spelår, när teaterhuset vid Götaplatsen byggs om och renoveras, spelar vi på andra platser. Oavsett var vi spelar tar vi hand om dig från det att du kommer till spelplatsen. Vi följer självklart rådande riktlinjer. Just nu innebär det bland annat att vi har begränsat antalet biljetter till 50 till varje föreställning.

Vanliga frågor

Vågar jag besöka teatern?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar salonger och foajéer för din och vår trygghet.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

Stanna hemma om du har sjukdomssymptom eller är förkyld.

Går det att hålla avstånd på teatern?

Vi ser till att tillräckligt avstånd kan hållas via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salonger och i foajéer.

Vad kan jag göra själv?

Kom till spelplatsen i god tid, håll avstånd, tvätta händerna och använd gärna handsprit. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Kom inte till teatern om du har några symptom.

Hur fungerar paus- och matservering?

Gällande servering på de olika spelplatserna görs lösningar på varje plats för att undvika köbildning med mera. All servering ska ske på ett tryggt sätt och enligt rådande rekommendationer.

Vad gäller om jag ska till Dagens Lunchteater på Norges Hus?

För dig som ska gå på Dagens Lunchteater finns mer specifik information, klicka här och läs mer.

Kontantfritt på alla spelplatser

Observera att vi på grund av smittorisken har tagit bort kontanthantering.

Kan det hända att fler biljetter släpps?

Ja, om rekommendationerna ändras är det möjligt att vi ökar antalet biljetter, med fortsatt möjlighet att hålla avstånd i våra lokaler.

Får jag sitta bredvid mitt sällskap?

De flesta föreställningar har onumrerad placering, med uppmaning om på vilka platser i salongen vi rekommenderar att publiken sitter. Det går bra att sitta bredvid varandra om ni är i samma sällskap.

Medea på Lorensbergsteatern har numrerade platser, då används en specialfunktion vid biljettköp som skapar automatisk social distans i salongen: tomma stolar lämnas vid sidan av varandra så tillräckligt avstånd finns. Men tillhör ni samma sällskap och bokning så placeras ni naturligtvis tillsammans.

För Norges Hus gäller bordsplacering på både dag- och kvällsföreställningar.

Mitt biljettköp

Kan jag välja att lämna om jag känner mig otrygg?

Självklart. Det ska inte kännas otryggt att besöka teatern, och känner du att du behöver lämna så kan du prata med våra publikvärdar och få hjälp med ombokning eller byta till ett presentkort.

Kan jag avboka om jag blir sjuk?

Behöver du själv ställa in pga exempelvis sjukdom hör du av dig till oss. Kontakta oss helst dagen innan föreställning och du får då nya biljetter till annat speldatum eller presentkort.

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett till någon föreställning och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte, presentkort alternativt återköp. Vi kontaktar dig i första hand via e-post, i andra hand via telefon.