Vaccinationsbevis gäller

Publik (från 18 år och uppåt) till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen behöver visa giltigt vaccinationsbevis och ID. Läs om teatern och Covid-19.

Vi tar hand om dig på teatern!

Det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi följer därför självklart rådande riktlinjer.

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. Då kommer Göteborgs Stadsteater att begära vaccinationsbevis av besökare till samtliga scener i teaterhuset vid Götaplatsen. Medtag även giltigt ID med foto, t ex körkort, pass eller motsvarande.

För att göra ditt besök så smidigt som möjligt ber vi dig att ladda ner ditt vaccinationsbevis i förväg och komma i god tid till teatern! Observera att det endast är vaccinationsbeviset med QR-kod, som laddas ner via länken ovan, som gäller.

Vi kommer att kontrollera din biljett, legitimation och ditt vaccinationsbevis vid ditt besök. Dessa kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon. Ha din biljett, legitimation och ditt vaccinationsbevis redo när du kommer hit. Se till att din mobiltelefons batteri är laddat om du valt att visa upp biljett och vaccinationsbevis digitalt.

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

Kravet på vaccinationsbevis gäller personer som är 18 år och äldre. Du som är 18 år eller äldre och av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. Kan du inte det är du välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Vi ber dig som besöker oss att följa rekommendationerna och att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer till exempelvis garderoben och våra serveringar. Du hittar handsprit på flera ställen runt om i teaterhuset.

Kom till teatern i god tid, tvätta händerna och använd gärna handsprit. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom eller är förkyld.

Kan jag avboka om jag blir sjuk eller saknar vaccinationsbevis?
Du hör av dig till oss om du behöver ställa in på grund av sjukdom. Kontakta oss helst dagen innan föreställning och du får då nya biljetter till annat speldatum, presentkort eller återbetalning.
Saknar du vaccinationsbevis, hör av dig så snart som möjligt för av- eller ombokning.
Kontaktuppgifter till biljettkassan

Vad händer om teatern tvingas ställa in?
Om du har köpt biljett till någon föreställning och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte, presentkort alternativt återköp. Vi kontaktar dig i första hand via e-post, i andra hand via telefon.

Varmt välkommen till Göteborgs Stadsteater!

Ladda ner vaccinationsbevis

Här kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevisen i två delar, som du hittar här och här.

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

Scenkonst med omtanke
Scenkonstverksamheterna tar coronapandemin på allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa verksamheterna. Läs mer på Svensk Scenkonst

Uppdaterad 2021-11-24