Vi tar hand om dig på teatern!

Vi ser väldigt mycket framemot att åter få ta emot publik när teaterhuset öppnar igen! Det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater och för oss som arbetar här. Vi tar hand om dig från det att du kommer till teatern fram till att du lämnar teatern.

Vi följer rådande riktlinjer och anpassar verksamhet och publik kapacitet efter hand.

Med anledning av Covid-19

Vanliga frågor

Vågar jag besöka teatern?

Vi följer självklart rådande riktlinjer och anpassar salonger och foajéer för din och vår trygghet.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

Stanna hemma om du har sjukdomssymptom eller är förkyld.

Går det att hålla avstånd på teatern?

Vi ser till att tillräckligt avstånd kan hållas via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salonger och i foajéer.

Vad kan jag göra själv?

Kom till spelplatsen i god tid, håll avstånd, tvätta händerna och använd gärna handsprit. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Kom inte till teatern om du har några symptom.

Hur fungerar paus- och matservering?

Gällande servering görs lösningar för att undvika köbildning med mera. All servering ska ske på ett tryggt sätt och enligt rådande riktlinjer.

Kan det hända att fler biljetter släpps?

Ja, om rekommendationerna ändras är det möjligt att vi ökar antalet biljetter, med fortsatt möjlighet att hålla avstånd i våra lokaler.

Mitt biljettköp

Kan jag välja att lämna om jag känner mig otrygg?

Självklart. Det ska inte kännas otryggt att besöka teatern, och känner du att du behöver lämna så kan du prata med våra publikvärdar och få hjälp med ombokning eller byta till ett presentkort.

Kan jag avboka om jag blir sjuk?

Behöver du själv ställa in pga exempelvis sjukdom hör du av dig till oss. Kontakta oss helst dagen innan föreställning och du får då nya biljetter till annat speldatum eller presentkort.

Vad händer om teatern tvingas ställa in?

Om du har köpt biljett till någon föreställning och teatern tvingas ställa in kommer vi att kontakta dig för byte, presentkort alternativt återköp. Vi kontaktar dig i första hand via e-post, i andra hand via telefon.

Varmt välkommen till Göteborgs Stadsteater!