Att vara ombud

Som ombud är du en viktig ambassadör för teatern och en trogen gruppbokare.

Du tar initiativ till, organiserar och håller kontakt med teatern inför teaterbesöket.

Information om vad vi spelar får du genom nyhetsbrev, särskilda ombudsbrev och teaterträffar. Du får även regelbundet information från Backa Teater, som är en del av Göteborgs Stadsteater.

På teaterträffarna får du se smakprov ur kommande repertoar och möta skådespelare och regissörer. Vid varje tillfälle brukar vi presentera två pjäser. Oftast inleder vi kvällen i vår vackra Foajébar.

Du får som ombud i möjligaste mån även två fribiljetter runt genrep till Göteborgs Stadsteaters föreställningar, så kallade "provtittarbiljetter".

Hur blir jag teaterombud?

För att bli ombud ska du första ha gjort minst två gruppbokningar hos oss under ett spelår. Du kan tillgodoräkna dig gruppbokningar på Göteborgs Stadsteaters scener (ej Dagens Lunchteater) och även Backa Teaters scener. Se mer information nedan.

När du gjort dina bokningar säger du till i biljettkassans gruppbokning, så registrerar de dig som ombud. Därefter får du alla förmåner och inbjudningar. Och fortsatt gäller att du bokar minst två grupper på ett spelår.

Hur boka grupper? Detta gäller för ombud

Gruppbokningar görs i biljettkassan eller gruppbokningen telefon 031-708 71 02.

Har du frågor som inte brådskar kring ditt biljettärende går det bra att skicka e-post till biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se

  • Minst 10 personer krävs för att få gruppriset. Biljettpriser hittar du på denna sida.
  • Som ombud bör du boka minst två grupper, alltså minst 20 biljetter per spelår.
  • Du kan tillgodoräkna dig gruppbokningar på Göteborgs Stadsteaters scener (ej Dagens Lunchteater) och även Backa Teaters scener.
  • Du som ombud får vid bokning av minst 10 biljetter en fribiljett.
  • OBS! Du som ombud både bokar/reserverar biljetter och måste betala hela bokningen. Deluthämtning av biljetter är inte möjligt, för om du låter andra hämta ut biljetter flyttas bokningen över på personen som betalar istället för på dig som ombud.
  • Bokningen skall bekräftas och betalas senast en månad innan föreställningsdag. Efter bekräftelse sker inga återköp. Däremot kan vi i mån av plats byta till ett annat föreställningsdatum – senast ett dygn i förväg. Det är upp till den enskilde besökaren att göra biljettbytet.

  • Betalning kan ske i biljettkassa eller via betallänk.