Bokmässa i teaterhuset

Under Bokmässan, den 28 september–1 oktober, blir det litteraturfest även i teaterhuset. Välkommen in för fyra dagar av samtal och läsningar på Lilla Scen och i Foajébaren!

28 september 19.00 – 20.00 Lilla Scen
OM: hat
Vad är hat? Vilka psykologiska, emotionella och politiska krafter driver på och döljer sig i det? Samtal, läsningar och musik inom ramen för Judisk Kultur i Sveriges samtalsserie OM. Medverkande: Steve Sem-Sandberg, Hannes Meidal, Gabriel Itkes-Sznap, med flera.
Läs mer och köp biljett här

29 september 18.00 – 19.00 Lilla Scen
Nätter med familjen Cohen
Läsning och samtal med dramatikern Marianne Goldman om hennes nya bok Nätter med familjen Cohen som består av sex judiska pjäser.
Läs mer och köp biljett här

30 september 10.00 – 13.00 Foajébaren
Yttrandefrihet, Turkiet, Istanbul – ett kulturpolitiskt samtal
Ett kulturpolitiskt samtal arrangerat av Ord&Bild i samarbete med Fronesis som ställer sig frågan: vem hotar och vem försvarar yttrandefriheten idag? Medverkande: Helin Sahin, Ülkü Holago, Henrik Gundenäs, Johanna Hedenberg med flera. Fri entré!
Läs mer och ladda ner biljett här

30 september 17.30 – 18.45 Lilla Scen
Poeten och dramatikern Jon Fosse – vem är han?
En kväll dedikerad till norrmannen Jon Fosses författarskap: läsning, musik och samtal med Stina Ekblad, Irene Lindh, Bo Stenholm, Ashkan Ghods och Berit Cullberg.
Läs mer och köp biljett här

1 oktober 17.00 – 18.00 Lilla Scen
2XDagerman: Lo Dagerman
Teaterns bokmässa avslutas med den första delen i samtalsserien 2XDagerman. Lo Dagerman talar om sin nya bok Himlen nära – berättelsen om hennes föräldrar, författaren Stig Dagerman och skådespelerskan Anita Björk.
Läs mer och köp biljett här