boka fyra föreställningar eller fler

25 % på biljetterna med teaterkortet

Köp Teaterkortet 2023-2024

Frågor och svar om Teaterkortet

Vad kostar ett teaterkort?
Teaterkortet har inget fast pris då det utformas efter vad du väljer att gå på, för att just du ska få ett så förmånligt pris som möjligt. Du får 25% rabatt på den slutgiltiga summan när du väljer fyra föreställningar eller fler, vilket är den högsta rabatten du kan få på ett biljettpris.
Säsongen 2023–2024 kostar ett Teaterkort mellan 825 och 1155 kr, beroende på vilka föreställningar du väljer. (Ordinarie pris för fyra föreställningar ligger mellan 1160–1530 kr.) För dig som är upp till 25 år eller studerande så är priset 375–470 kr (ordinarie ungdomspris 460–490 kr).

Vart ser jag summan som jag sparar på att köpa Teaterkortet?
När man köper Teaterkortet visas priset med den 25% rabatten redan avdragen i kassan, när du ska betala. Alla ordinarie och pensionärspriser hittar du under respektive föreställning här.

Det går även bra att kontakta vår biljettkassa via telefon 031-708 71 00, eller mail biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se, så svarar vi på prisfrågor.

Hur mycket sparar jag som pensionär på att köpa ett teaterkort – i jämförelse med min pensionärsrabatt?
Teaterkortet ger 25% rabatt i förhållande till pensionärspriset, som ger upp till 20% rabatt beroende på var i salongen man sitter. Som teaterkortsinnehavare kan du köpa biljetter till ytterligare uppsättningar för samma rabatt (25%). Du har även fria program och kan gå 2 för 1 på Göteborgs Konserthus och GöteborgsOperan.

Vad får jag för fler förmåner än 25%?
Utöver din rabatt så får du alltid gratis program som kan hämtas i garderoberna eller i biljettkassan. Vid ett tillfälle under spelåret får du även köpa 2 biljetter till priset för 1 på Göteborgs Konserthus och GöteborgsOperan (tidigast tre dagar innan föreställning). Observera att du måsta ha med dig ditt fysiska Teaterkort som visar att du är teaterkortsinnehavare på Stadsteatern. Detta kort hämtar du ut i vår biljettkassa.

Måste jag välja pjäser & datum direkt vid köp?
Ja, du måste välja dina föreställningar och när du vill se dem redan från start. Men du kan lätt byta föreställningsdatum online genom att klicka ”Visa order” på din orderbekräftelse. Det kan du göra ända fram till en dag innan föreställning. Önskar du byta till annan uppsättning tar du kontakt med vår biljettkassa så hjälper de dig.

Varför måste jag välja plats och datum reda nu? Jag vet ju inte vad jag vill se!
Efterfrågan att kunna hantera sina teaterkortsbiljetter online har varit stor de senaste åren. Genom att välja föreställningar och datum direkt vid start så öppnar vi upp för möjligheten att du som teaterkortskund kan hantera dina teaterkortsbiljetter dygnet runt, utan att behöva stå i telefonkö eller köa i biljettkassan.
Självklart hjälper vi även i fortsättningen till med dina bokningar och biljettköp i biljettkassan om du hellre vill det. Biljettkassan kan alltid hjälpa dig med ett urval av föreställningar och kan vägleda dig rätt bland vårt utbud. Glöm inte heller att du kan byta mellan föreställningar under året. Det enda du betalar är ev. mellanskillnad om du köper dyrare biljetter.

Betyder digitalt teaterkort att jag endast kan köpa det online?
Nej, det går bra att köpa även i biljettkassan, både över telefon och via besök.

Hur rekommenderar ni att gå tillväga om vi är flera som vill gå ihop och sitta tillsammans?
Antingen kan en av er boka och betala för samtliga teaterkort. Då blir det den personen som får all information och får hantera alla eventuella byten av föreställningsdag.
Om ni var och en vill stå för ert eget teaterkort men ändå sitta ihop rekommenderar vi att ni pratar ihop er om speldag och föreställning, därefter sätter er och bokar och synkar så att ni väljer platser bredvid varandra.

Ni kan också kontakta vår biljettkassa via telefon 031-708 71 00 eller skicka ett mail till biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se med valda föreställningar och speldagar samt alla namn och e-postadresser på de som skall gå. Då kommer bekräftelser och betallänkar till var och en av er.

Vilka är de bästa platserna i salongen som ni håller för oss och hur länge håller ni dem?
De bästa platserna i salongen är på parkett. Var på parketten man föredrar att sitta kan skilja sig åt, så därför har vi valt att reservera undan det mesta av det bästa för er teaterkortskunder. Dessa platser får du automatiskt tillgång till när du köper ditt teaterkort online och i biljettkassa. Vi håller dem fram till slutet av september.

Hur får jag tag mitt fysiska teaterkort?
Du hämtar ut ditt fysiska kort i biljettkassan genom att uppge ditt telefon- eller ordernummer kopplat till ditt teaterkort.

Vart kan jag hämta programmen som ingår?
Det kan du hämta ut i biljettkassan eller i vänster garderob för föreställningarna på Stora Scen genom att visa upp ditt fysiska teaterkort.För föreställningar på Studion och Lilla Scen är programmen oftast gratis och finns vid entréerna in till salongerna.

Hur gör jag för att byta datum?
Det går att byta föreställningsdag fram till dagen innan du ska gå. Du gör det smidigt via din bokningsbekräftelse genom att klicka på ”Visa order” eller med biljettkassans hjälp. Önskar du byta pjäs, kontakta biljettkassan per mail eller telefon.

Hur gör jag för att köpa fler biljetter i efterhand? Får jag samma rabatt?
Via din bokningsbekräftelse kan du smidigt köpa till fler teaterkortsbiljetter med 25% rabatt. OBS – detta pris blir endast tillgängligt om du är inloggad på rätt kundprofil som har teaterkortet.
Det går även bra att kontakta vår biljettkassa via telefon 031-708 71 00 eller mail (biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se) med valda föreställningar och speldagar, samt alla namn och e-postadresser på de som skall gå om ni är fler teaterkortinnehavare som vill gå tillsammans.

Hur gör jag för att nyttja min rabatt på Konserthuset och GöteborgsOperan?
Dessa biljetter kan bokas/köpas tidigast tre dagar innan föreställningsdag på respektive evenemangsställe. För att ta del av erbjudandet, behöver du hämta ut ditt fysiska teaterkort i vår biljettkassa och visa upp vid bokning. Dessa går att hämta fr o m augusti.