Stadsteatern fyller huset med stadens musik i Göteborg Sound

Under två dagar, 4-5 januari, kommer Göteborgs Stadsteater att fylla huset med musik under rubriken Göteborg Sound.

– Vi öppnar teatern för stadens rika och breda musikliv. Göteborg har en lång och stolt historia av att ligga i framkant när det gäller alla sorters musikstilar. I många avseenden ligger teatern och musiken väldigt nära varandra och det känns fantastiskt att vi kan få manifestera det på det här sättet, säger Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater.

Arrangemanget kommer att innehålla en lång rad musikakter, från pop och rock till reggae och hiphop. Stora Scen blir huvudarena men även övriga delar av huset kommer att fyllas med musik av olika slag.

Göteborg Sound genomförs i samarbete med Johan ”Red Top” Larsson, grundare av och delägare i konsertscenen Pustervik och en framgångsrik arrangör av livemusik i Göteborg under många år.

– Det var omöjligt att tacka nej till ett så spännande projekt när jag fick frågan från Stadsteatern, nu inser jag dock hur oerhört svårt det är att välja bland alla fantastiska band och artister. Men det kommer att bli två härliga kvällar i januari, säger Johan ”Red Top” Larsson, som nu arbetar för fullt med att hitta rätt bland artister och band under 70 år av livemusik från vår stad.

De olika programpunkterna kommer att offentliggöras allt eftersom de blir klara. Biljetterna släpps efter sommaren.