Repetitionerna har startat på Stora Scen

Efter att ha repeterat i vår stora repsal under ett par veckor har nu Tomas von Brömssen och hans musiker fått beträda scenens tiljor. Regissören Eva Bergman håller i trådarna när föreställningen tar sin väg mot premiär. Vi smög in i salongen. Jonas Kündig höll i kameran.

_D6A6303.low.jpgTomas von Brömssen har övat och övat för att få till det rätta anslaget mot kontrabasens strängar.

_D6A6323-low.jpgRegissören Eva Bergman och Tomas har jobbat ihop i uppsättningar som Påklädaren, Pygmalion och Karl Gerhard. På bilden ser vi också musikerna Anders Blad och Daniel Ekborg samt sufflösen Åsa Björklund.

_D6A6254-low.jpgAtt bära en kontrabas är en konst i sig. Den är inte särskilt tung men något otymplig. På bilden ser vi Bernt Andersson, Per Melin, Stefan Sandberg, Tomas von Brömssen, Michael Krönlein, Anders Blad och Daniel Ekborg.


_D6A6265-low.jpgHans längtan efter kärlek är stark men rädslan att tappa kontrollen är större. Åh, om bara sopranen Sara kunde se honom ...

_D6A6292-low.jpg"Min bas är ett helt normalt instrument, byggt 1910, troligen i Sydtyrolen, kroppshöjd 1,12 upp till snäckan 1,92." "Jag har body, det vill säga mitt instrument har body. Och det är det enda jag gillar hos det. I övrigt har det nämligen ingenting. I övrigt är det en katastrof." (Repliker ur Kontrabasen.)
På bilden ser vi Tomas von Brömssen samt Bernt Andersson och Per Melin.

_D6A6260-low.jpgPå scen är det inte enbart Tomas von Brömssen som hanterar en bas. Samtliga sex kontrabasar och en cello trakteras i en scen.
På bilden ser vi Bernt Andersson, Eva Bergman, Per Melin, Tomas von Brömssen, Michael Krönlein och Anders Blad.

Läs om Kontrabasen här.