Kontrabasen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans kärlekslängtan. Regissören Eva Bergman, som roat och underhållit Göteborgspubliken med uppsättningar som Driving Miles, Karl Gerhard och Fanny och Alexander, är tillbaka. Den här gången med Kontrabasen.

Premiär 28 februari på Stora Scen.

Av Patrick Süskind
Översättning Hans Axel Holm
Bearbetning och regi Eva Bergman
Med Tomas von Brömssen
Musiker Bernt Andersson, Anders Blad, Daniel Ekborg, Per Melin, Stefan Sandberg m fl

Kontrabasisten övar på sitt instrument och förbereder sig för kvällens operaföreställning. Han pratar om kontrabasen och musiken, och i förtroende om sin obesvarade kärlek till sopranen Sara. Hon som aldrig lägger märke till honom. Hon uppe på scenen, han nere i orkesterdiket. Hans längtan efter kärlek är så stark men rädslan att tappa kontrollen är större.

– I föreställningens musik gestaltas det universum han och varje människa bär inom sig men inte alltid kan eller vågar uttrycka, säger Eva Bergman, som än en gång sätter musiken och gestaltningskonsten i centrum.

Kontrabasen är skriven av Patrick Süskind, bland annat känd som författare till succéromanen Parfymen.

Eva Bergman är en av Sveriges mest meriterade regissörer. Hon var Backa Teaters konstnärliga ledare tillsammans med Ulf Dohlsten 1978-2000 där hon regisserade ett 40-tal uppsättningar.

På Göteborgs Stadsteater har Eva Bergman bland annat regisserat Påklädaren, Pygmalion, Driving Miles, Karl Gerhard och nu senast Fanny och Alexander. Eva Bergman har även regisserat på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Dramaten.