Dekorchef till Göteborgs Stadsteater

I rollen som dekorchef har du ansvar för dekoravdelningen, rekvisitaavdelningen samt konstruktionsavdelningen i teaterhuset vid Götaplatsen.

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

I rollen som dekorchef har du ansvar för dekoravdelningen, rekvisitaavdelningen samt konstruktionsavdelningen i teaterhuset vid Götaplatsen. Som dekorchef driver du dekorproduktionen vid Stadsteatern framåt i nära samarbete med scenchef.

Dekoravdelningen arbetar med att tolka, skapa och genomföra scenografens visioner inom fastställda ramar och består av målare, attributmakare, snickare, smed och tapetsör. Totalt ca 10 medarbetare.
Vi arbetar gränsöverskridande vilket innebär att avdelningen arbetar med måleri, form, ytor och annan dekortillverkning i nära kontakt med andra yrkesgrupper som konstruktör, rekvisitörer och scentekniker.

Rekvisitaavdelningens fyra medarbetare arbetar både med produktion, repetitioner och föreställning.
Konstruktören arbetar bland annat med konstruktion och projektering.

Du har personal- och budgetansvar och rapporterar till teknisk chef. Ansvaret omfattar även frågor som arbetsmiljö och miljö, såväl som upphandlingar och inköp. Dina kontaktytor är både inom och utanför teaterhuset.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller motsvarande kunskaper. Utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och miljö är meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande teknisk befattning på en teater samt att du i övrigt är insatt i en teaters processer och arbetssätt. Erfarenhet av dekorproduktion, konstruktion samt arbete i ett offentligt ägt bolag eller organisation är meriterande.

Vi förväntar oss att du som ledare är tydlig, en god kommunikatör samt att du värdesätter delaktighet från dina medarbetare och har förmåga att se och tillvarata deras kompetens. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du vara van vid att arbeta operativt och ha lätt för att samarbeta och få med dig dina medarbetare och kollegor. Du är ansvarig för det levande dokument som är en förutsättning för planeringen av verkstadens arbete, där avdelningarna kan befinna sig i olika faser och där de parallella produktionerna också har sina unika tidsramar.

Du kan skapa förutsättningar att utveckla verksamheten och dina medarbetare samt har förmågan att sprida arbetsglädje.

För att leva upp till vårt likabehandlingsarbete är det även meriterande om du är kunnig om och har erfarenhet av arbete med jämställdhet och mångfald.

Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ teater.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning Heltid

Tillträde

2021-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A1015359

Gör ansökan via denna länk

Arbetstid: Dagtid.

Sista ansökningsdag 2021-04-18

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.


Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling.

Kontaktpersoner

Göran Henning, Teknisk chef
Telefon 031-708 70 17
e-post goran.henning(at)stadsteatern.goteborg.se

Andrea Wettergren, HR-chef
Telefon 031-7087013
e-post andrea.wettergren(at)stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon 031-7087080
e-post pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se

Tommy Carlsson, Teaterförbundet
Telefon 031-7087196
e-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se