Dekormålare till Göteborgs Stadsteater

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet.
Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Som dekormålare i teaterhuset på Götaplatsen jobbar du med att tolka, skapa och genomföra scenografens visioner inom fastställda ramar. Du är en del av dekorverkstan som består av målare, attributmakare, snickare, smed och tapetsör. Vi arbetar gränsöverskridande vilket innebär att du jobbar med måleri, form, ytor och annan dekortillverkning i nära kontakt
med andra yrkesgrupper inom tex rekvisita och scenteknik.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten, som till exempel examen inom konst/design, formgivning eller likvärdigt, och med flera års erfarenhet som dekormålare inom teater/film eller liknande.

Du är en kreativ person och skicklig hantverkare. Du har också hög problemlösningsförmåga, god materialkunskap och ett konstnärligt färg- och formsinne. Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att arbeta självständigt. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer vi också höga krav på samarbetsförmåga. Kunskaper inom digital bildhantering önskvärd. Bifoga gärna arbetsprover eller länk till hemsida. Körkort är önskvärt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-10-01
eller enligt överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-15
Referensnummer: A963795
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktpersoner

Björn Lengstrand, Produktionsteknisk chef
031-708 70 07
bjorn.lengstrand@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anette Hansson, Teaterförbundet
031-7087122
anette.hansson@stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
031-7087080
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Andrea Wettergren, Personalchef
031-7087013
andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Vid frågor om tjänsten nås vi lättast efter semestrarna, from v.32.

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald i övrigt tillför verksamheten.