Inspicient till Göteborgs Stadsteater

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

En av våra inspicienter går vidare till nya utmaningar i organisationen och därför söker vi nu en inspicient till Stadsteatern.

Som inspicient ingår du som en av fyra i inspicient-teamet i vår tekniska enhet, som delar på de produktioner vi sätter upp på teatern. I arbetet ingår samordnings-, planerings- och arbetsledaransvar för föreställningsteamen i tilldelade produktioner. Ett föreställningsteam består förutom inspicienten av belysningsmästare, ljudtekniker, scentekniker, videotekniker och rekvisitör. Det föreställningstekniska arbetet i teamet är organiserat så att var och en ansvarar för sina specialområden men även arbetar gränsöverskridande vid exempelvis omställningar på scenen.

Inspicienten ansvarar i samråd med Scenchefen för schemaläggning av den föreställningstekniska personalen, deltar i planeringsmöten, ansvarar för teknisk samordning, kommunikation och säkerhet under repetitioner på scenen och under föreställning, det kan också innebära att trigga ljud och bildeffekter under föreställning.

Inspicienten är även ansvarig för arbetsmiljöarbetet på och runt scenerna och ansvarig för brandsäkerheten under föreställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har föreställningsteknisk utbildning eller erfarenhet och erfarenhet av inspicientarbete eller motsvarande, t.ex. projektledning. Du behöver ha arbetsmiljöutbildning och erfarenhet av att driva arbetsmiljöarbete. Datorvana är ett krav, med goda kunskaper i office-programmen. Har du erfarenhet av planeringsverktyget Theatron eller liknande planerings och schemaläggningsprogram. är det meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara en driven och skicklig arbetsledare som har lätt för att få med dig din grupp. Du behöver ha helhetsperspektiv inom ditt arbetsområde och se till produktionens och teaterns bästa när du gör dina prioriteringar. Du har god social kompetens och samarbetar gärna med andra. Att ha fokus på lösningar när arbetet kör ihop sig är en självklarhet för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Anställningen

Anställningens omfattning

Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning, heltid. Arbetstid: Schema.

Ansökan

Referensnummer: C59181
Gör ansökan via denna länk.

Sista ansökningsdag: 2021-07-30

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Kontaktperson

Göran Henning Teknisk chef
Telefon 031-708 70 17
e-post goran.henning(at)stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Tommy Carlsson Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-7087196
e-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist Akademikerförbunden
Telefon 031-7087080
e-post pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se