Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

Kostymmästare

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Göteborgs Stadsteater som är belägen på Götaplatsen. Vår ateljé präglas av stort eget ansvar i en prestigelös miljö. Vi är i dagsläget sex Kostymmästare, två Kostymtekniker och en Patinerare. Vi är en institutionsteater med fyra scener. Vi producerar ungefär ca tolv produktioner per spelår. Då en av våra kollegor kommer gå i pension, så söker vi en ny kollega.

I rollen som Kostymmästare på Göteborgs Stadsteaters kostymavdelning är du en del i det kreativa team som tillsammans ansvarar för kostymerna som används på våra scener. I produktion kommer du självständigt förverkliga en konstnärlig vision via kostymskiss till färdig scenkostym. Detta genom att bland annat arbeta med mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad samt inköp av tex kläder och skor och plock i våra förråd.

Vi tillämpar ett rullande pjäsansvar där planering, budgetansvar, inköp samt beräkning av materialkostnad och tidsåtgång ingår. I pjäsansvaret ingår även att leda arbetet gentemot producent, kostymdesigner och kostymavdelning. I rollen som Kostymmästare har du även ett ansvar för löpande underhåll av ateljé och förråd.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning inom herrskrädderi, samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning. Behärskar du även damskrädderi så ser vi det som meriterande. Vi vill också att du har erfarenhet av teaterproduktion.

Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Du hanterar såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad. Vidare har du kännedom om både dräkthistoria och samtida mode.

Vidare är du strukturerad, driven och har god förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer arbetet också höga krav på samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt.

Kunskaper i Photoshop är meriterande och körkort är önskvärt. Eftersom arbetet innebär att kommunicera på både svenska och engelska behöver du behärska de språken i tal och skrift.

Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-04-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-05

Referensnummer: C68588

Välkommen att söka genom att:

Kontakt

Kontaktperson

Kajsa Friberg, TF chef för Kostymavdelningen
Mobilnummer 0768-434083
E-post kajsa.friberg@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Hanna Cristensson, Kostymmästare
Telefon 031-708707
E-post hannah.christensson@stadsteatern.goteborg.se


Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon 031-708708
E-post pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

På Stadsteatern tillämpar vi 6 månaders provanställning.