Ljudtekniker till Göteborgs Stadsteater

Vi söker en teknisk tjänsteman med spetskompetens inom ljudteknik till den tekniska enheten vid Stadsteatern.

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker en teknisk tjänsteman med spetskompetens inom ljudteknik till den tekniska enheten vid Stadsteatern. Som teknisk tjänsteman deltar du i produktionen och är en del av scenteamet. Du deltar, förutom inom dina specialområden, i samtliga arbetsuppgifter inom teamets ansvarsområde vid till exempel omställning på scenen.

I rollen som ljudtekniker ansvarar du för att i samarbete med teaterns ljudansvarige och produktionens scenteam kostnadsberäkna, planera, rigga och programmera ljudet i produktionen och även köra ljudet under föreställningarna. Du kan också, efter beslut av konstnärlig ledare, få ansvar för att i samråd med det konstnärliga teamet designa ljudet till produktionen. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för enklare underhåll av ljudtekniskt material.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ljudteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom området. Du har kunskaper och erfarenhet av program för ljudredigering och för avveckling av ljudeffekter, samt av teknik för trådlösa mikrofoner. Kunskaper och erfarenhet inom liveljud för orkester är meriterande, då det förekommer i vissa produktioner. Det är meriterande att ha god kännedom om den konstnärliga processen.

Vi tror att du som person är serviceinriktad, professionell och flexibel. Då arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du trivas i en operativ roll samt ha lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ teater.

Anställningens omfattning

Heltid, tillsvidareanställning Arbetstid: Schema. Arbetstiden förläggs både kvälls- och dagtid.

Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse. Teatern tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer: A1023240

Gör ansökan via denna länk.

Sista ansökningsdag 2021-05-09

Kontaktpersoner

Bele Höglund, tf scenchef
Telefon 031-708 71 93
e-post bele.hoglund(at)stadsteatern.goteborg.se

Maria Holmberg, Rekryteringskonsult
Telefon 031-712 83 44
e-post maria.holmberg(at)jurek.se

Fackliga företrädare

Tommy Carlsson, Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-708 71 96
e-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon: 031-708 70 80
e-post: pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.