Löneadministratör

Om arbetsplatsen

Göteborgs Stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Är du en fena på lön och lönesystem och sugen på ett jobb mitt i stan i en spännande verksamhet?
Då en av våra två löneadministratörer går i pension söker vi nu en engagerad och serviceinriktad löneadministratör som kan ta över stafettpinnen och driva utvecklingsarbetet vidare. Vi har digitaliserat vår löneprocess och arbetar nu med att finslipa detaljerna i projektet.

Vårt lönesystem är Agda Lön och försystem för tidrapportering är Agda Webb och Theatron (planerings- och intranätssystem för teaterverksamhet).
Som löneadministratör hos oss arbetar du med hela löneprocessen vilket innebär hantering av digitala samt i viss mån fortfarande manuella tidrapporter, lönekörning, rapportering av pensioner, semesterskuldsberäkningar, avtalshantering och tillhörande uppgifter såsom avtals-, pensions- och försäkringsfrågor, avstämningar samt statistik och personalrapporter till ledning, myndigheter, arbetsgivarorganisation etc.

Du svarar på frågor kring lön från de anställda både över telefon och mejl samt vid besök. I rollen ingår också att vara systemförvaltare för lönesystemet, vilket i stort innebär att du arbetar med konfigurering av de olika system som samtalar med varandra, uppdatering enligt eventuella kollektivavtalsförändringar samt att du arbetar för att systemet används på ett tillförlitligt sätt. I det arbetet samarbetar du med vår kontakt hos systemleverantören samt dina kollegor såklart! Du ingår i teamet på löne- ekonomi- och personalavdelningen där vi arbetar gränsöverskridande.

Stadsteatern har Svensk Scenkonsts kollektivavtal och hanterar månadsavlönade med regelbunden och oregelbunden arbetstid, timavlönade samt arvodister. Vi gör löner för ca 300 medarbetare per månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet inom löneadministration, gärna med erfarenhet av organisation i liknande storleksordning och med helhetsperspektiv på löneadministration. Du är trygg i dina lönekunskaper och har en vilja att utveckla och förnya processer. Din erfarenhet väger tyngre än utbildningsnivå men vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom löneadministration.

Erfarenhet av Agda Lön är önskvärt men erfarenhet från liknande komplexa lönesystem ses också som meriterande. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av att tolka lagar och avtal.

Då denna tjänst är en servicefunktion till företagets anställda är din sociala kompetens, integritet och pedagogiska förmåga avgörande för att lyckas på tjänsten. Du är bra på att skapa goda relationer och samarbetar lyhört med kollegor i gruppen, inom den egna avdelningen och med alla övriga kollegor på teatern. Du tar eget ansvar för att strukturera och prioritera ditt arbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A913064

Gör ansökan

Anställning

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten.