Scenchef till Göteborgs Stadsteater

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

I rollen som scenchef har du ansvar för scenavdelningen bestående av scenteknik, belysningsteknik, ljudteknik och videoteknik i teaterhuset vid Götaplatsen. Som scenchef driver du scenproduktionen framåt i en operativ chefsroll där du har utvecklings- och kompetensansvar för både enskilda medarbetare och avdelningen.

Scenavdelningen bidrar till produktionerna på Stadsteaterns scener med ovanstående yrkesfunktioner, där en eller två tekniker från varje funktion bildar det vi kallar produktionens scenteam under inspicientens ledning. Dessa tekniker ansvarar, med stöd från scenchefen, för allt från kalkylberäkning inför produktionsstart till genomförande av repetitioner och föreställningar. De två mindre scenerna, Foajén och Lilla scen bemannar vi med färre tekniker som har en bredare gränsöverskridande kompetens. Avdelningen består idag av 17 tillsvidareanställda.

Rollen innefattar personal- och budgetansvar där du rapporterar till teknisk chef. Ansvaret omfattar även frågor som arbetsmiljö och miljö, såväl som upphandlingar och inköp. Dina kontaktytor är både inom och utanför teaterhuset. Vidare ingår du i produktionsledningen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller motsvarande erfarenheter. Utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och miljö är meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande teknisk befattning på en teater samt att du i övrigt är insatt i en teaters processer och arbetssätt. Du har erfarenhet av budget-, personal och arbetsmiljöansvar. Arbete i ett offentligt ägt bolag eller organisation är meriterande.

Som ledare är du tydlig och en god kommunikatör med en förmåga att kommunicera och arbeta på ett sådant sätt som skapar förtroende internt och externt. Du värdesätter delaktighet från dina medarbetare och har förmåga att se och tillvarata deras kompetens. Du känner dig trygg i din roll som ledare och har förmågan att sprida arbetsglädje och främja samarbetsklimatet för ett hållbart medarbetarengagemang. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du vara van vid att arbeta operativt och ha lätt för att samarbeta och få med dig dina medarbetare och kollegor.

För att leva upp till vårt likabehandlingsarbete är det även meriterande om du är kunnig och har erfarenhet av arbete med jämställdhet och mångfald.

Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ teater.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetstid: Dagtid. Heltid. Tillsvidareanställning.

Ansökan

Referensnummer: A1026710

Gör ansökan via denna länk.

Sista ansökningsdag 2021-05-16

Kontaktpersoner

Maria Holmberg, Rekryteringskonsult
Telefon 031-7128344
e-post maria.holmberg(at)jurek.se

Göran Henning, Teknisk chef
Telefon 031-708 70 17
e-post goran.henning(at)stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Tommy Carlsson, Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-7087196
E-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon 031-7087080
e-post pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.