Scentekniker till Göteborgs Stadsteater

Vi söker nu en tjänsteman med erfarenhet av scenteknik.

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en tjänsteman med erfarenhet av scenteknik. Som teknisk tjänsteman är du i produktionerna en del av scenteamet och deltar, förutom inom dina specialområden, i samtliga arbetsuppgifter inom teamets ansvarsområde vid t.ex. omställning på scenerna.

Som scentekniker ansvarar du för att i samarbete med teaterns maskinansvarige, scenteamet och inspicienten kostnadsberäkna, planera, rigga och programmera scenmaskineriet för produktionen och köra föreställningarna. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för enklare underhåll av scentekniskt material.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom scenteknik från yrkeshögskola eller motsvarande yrkeserfarenhet. Har du tidigare arbetat med scenteknik i teaterverksamhet är det meriterande. För att passa in i denna roll måste du även ha grundläggande kunskaper om dekorhantering och riggning samt generell kunskap om maskinstyrning.

Vi tror att du som person är serviceinriktad, professionell och flexibel. Då arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du trivas i en operativ roll samt ha lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ teater.

Anställningens omfattning

Heltid, tillsvidareanställning Arbetstid: Schema. Arbetstiden förläggs både kvälls- och dagtid.

Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse. Teatern tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer: A1023225

Gör ansökan via denna länk.

Sista ansökningsdag 2021-05-09

Kontaktpersoner

Bele Höglund, tf scenchef
Telefon 031-708 71 93
e-post bele.hoglund(at)stadsteatern.goteborg.se

Maria Holmberg, Rekryteringskonsult
Telefon 031-712 83 44
e-post maria.holmberg(at)jurek.se

Fackliga företrädare

Tommy Carlsson, Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-708 71 96
e-post tommy.carlsson(at)stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon: 031-708 70 80
e-post: pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.