Smed till Göteborgs Stadsteater

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet.
Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Som smed i teaterhuset på Götaplatsen jobbar du med att tolka, skapa och genomföra scenografens visioner inom fastställda ramar. Du är en del av dekorverkstan som består av målare, attributmakare, snickare, smed och tapetsör. Vi arbetar gränsöverskridande vilket i denna roll innebär att du jobbar med att bygga metallkonstruktioner, snickeri och annan dekortillverkning i nära kontakt dom övriga yrkesgrupper på dekorverkstaden. Du arbetar också ihop med andra grupper på teatern som exempelvis scenteknik, varför vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta samt se helheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten, och/eller erfarenhet inom smide och gärna snickeri. Krav finns på kunskaper i MIG och TIG svetsning. Du kommer främst att jobba med stål och aluminium men även vara en resurs för snickeriet.

Du medverkar vid framtagandet av lösningar, konstruktioner och kalkyler. Meriterande är kunskaper inom konstruktion/hållfasthet, styr- och reglerteknik, mekatronik, pneumatik, maskinbearbetning och vana att arbeta med ritprogram.

Du är en kreativ och skicklig hantverkare som inte är rädd för nya utmaningar. Du har också en problemlösningsförmåga och god materialkunskap. Som person är du driven och ansvarstagande. Vi värdesätter flexibilitet, servicekänsla och en positiv attityd.

Körkort är önskvärt.

Vad kan vi erbjuda dig?


Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-09-01 eller snarast enligt överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-15
Referensnummer: A963812
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktpersoner

Björn Lengstrand, Produktionsteknisk chef
031-708 70 07
bjorn.lengstrand@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare


Anette Hansson, Teaterförbundet
031-7087122
anette.hansson@stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
031-7087080
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Andrea Wettergren, Personalchef
031-7087013
andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt


Vid frågor om tjänsten nås vi lättast efter semestrarna, from v.32.

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald i övrigt tillför verksamheten.