Souschef till Göteborgs Stadsteater och Backa Teater

Vi söker nu en Souschef som vill bli en del av vårt härliga gäng. Du kommer arbeta i båda teatrarnas kök. Du ingår i ett köksteam som består av en Köksmästare, en Souschefer, flera Kockar och Restaurangbiträde i köket på Göteborgs Stadsteaters Restauranger och Publikservice samt Backa teater Café och Bistro.

Om arbetsplatsen

Göteborgs Stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

På Götaplatsen har vi förutom vår nybyggda matsal, bar och lounge även Foajébaren samt ytterligare tre barer och fyra scener. På Backa teater driver vi Backa Teater café och bistro vid våra offentliga föreställningar.

Vi söker nu en Souschef som vill bli en del av vårt härliga gäng. Du kommer arbeta i båda teatrarnas kök. Du ingår i ett köksteam som består av en köksmästare, souschefer, flera kockar och restaurangbiträde i köket på Göteborgs Stadsteaters restauranger och publikservice samt Backa teater Café och Bistro.

Vi söker dig som har stor passion för mat och smaker, gillar högt tempo, ordning och reda och som tillsammans med oss vill driva vår verksamhet framåt. Som Souschef lagar man i huvudsak mat men man hjälper även till med en del administrativa sysslor och man är arbetsledare och ansvarig för driften av köket vid Köksmästarens frånvaro. Du skall därför gilla att både arbeta självständigt och uppskatta att vara en del av ett team.

I de administrativa uppgifterna ingår bland annat; planering av menyer, inköp av livsmedel, inventering, sköta egenkontrollprogram i avseende av livsmedelshygien, medverka vid introduktion av extrapersonal, planering av bokningar och övrig kontakt med gäster, kassarapporter och ansvar för att vi inom Restaurang och publikserviceavdelningen följer bolagets rutiner, policys samt lagkrav.

Vi har flera tjänsteställen inom bolaget och i vissa delar av restaurangen arbetar vi i öppna kök där du förväntas ha gästkontakt och hjälpa till med allehanda sysslor i publikservicearbetet.
Vi vill välkomna dig som vill ha ett fartfyllt jobb med möjlighet att utvecklas och till en engagerad och omväxlande arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla kvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Kvalifikationer

För att arbeta som Souschef i Restaurang och publikserviceavdelningen hos oss behöver du ha några års arbetslivserfarenhet från restaurang med fullständiga rättigheter och gärna tidigare erfarenhet av arbetsledande funktion.

Du skall ha passion för mat och dryck, kunskap om alkohollagen och erfarenhet av menyplanering och i kök vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter. Du ska ha datorvana, kunskap i Officepaketet och även körkort är önskvärt.

Vi ser gärna att du också gått restaurangskola. Har du dessutom erfarenhet från annan publik verksamhet ser vi det som meriterande.

En förutsättning för att lyckas i denna tjänst är att du är utåtriktad, ansvarstagande och ser god service och ett gott bemötande som en självklarhet. Du är även prestigelös, tydlig och lyhörd som ledare och motiveras av att ha ett fint flyt i verksamheten med medarbetare som trivs och mår bra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-11-30 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid: Schema

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-07
Referensnummer: C64910
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktperson

Sanna Havås, Restaurangchef
Telefon 031-7087091
e-post sanna.havas(at)stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
Telefon 031-7087080
e-post pia.palm.wahlqvist(at)stadsteatern.goteborg.se

Frida Löw, Fackförbundet Scen & Film
Telefon 031-7087061
e-post frida.low(at)stadsteatern.goteborg.se