Videoproducent till Göteborgs Stadsteater

I rollen som videoproducent ingår det att planera och producera trailers till våra pjäser, intervjuer, bakom-kulisserna-reportage och annat fördjupningsmaterial till våra kanaler.

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter

Teaterns marknadsavdelning består av cirka 10 personer och ansvarar för all kommunikation för såväl Stadsteatern på Götaplatsen som Backa Teater. Vi arbetar i stor utsträckning inhouse och alla medarbetare har sina olika specialistområden.
Rörligt material är en viktig del i teaterns marknadsföring och vi söker nu förstärkning till marknadsavdelningen i form av en videoproducent, som självständigt och i team kan ansvara för vår videoproduktion. I rollen som videoproducent ingår det att planera och producera trailers till våra pjäser, intervjuer, bakom-kulisserna-reportage och annat fördjupningsmaterial till våra kanaler. En del av tjänsten är vikt åt att ansvara för delar av teaterns samarbete med det internationella nätverket Prospero och utvecklandet av en ny digital plattform för rörlig bild. Här kommer du också att ansvara för att producera, planera och beställa de inslag vi kommer att göra för projektets räkning.

Kvalifikationer

Därför söker vi dig som:
• Har goda kunskaper i och erfarenhet av att planera, filma, redigera och färdigställa rörligt material på professionell nivå inklusive dramaturgi, ljud- och ljussättning
• Har kunskaper i och erfarenhet av trailerproduktion eller liknande material, gärna inom scenkonst
• Är kreativ, prestigelös, initiativrik och självständig: i din tjänst leder du projekt och behöver samarbeta med både konstnärlig personal och teaterhusets övriga avdelningar
• Tycker om att arbeta i team och utveckla idéer tillsammans med dina kollegor
• Ha en känsla för sälj kopplat till rörlig bild
• Följer utvecklingen inom sociala medier och hur vi bäst sköter vår marknadsföring där
• Behärskar engelska som arbetsspråk
• Behärskar Premier Pro

Det är ett plus om du:
• Kan hantera kameran Canon c200
• Har ett journalistiskt tänk med kunskap om reportagets form och kunna genomföra enklare intervjuer utifrån en bestämd vinkel, som är relevant för mottagaren
• Har insikt och förståelse för ett teaterhus verksamhet och arbetsprocesser
• Har kunskaper i att skapa och redigera för textning och syntolkning
• Har teknisk kunskap kring produktion av och om digitala plattformar för livesändningar
• Har grundläggande webbkunskaper, gärna erfarenhet av Episerver, samt kännedom om riktlinjer för webbtillgänglighet enligt WCAG

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Anställningens omfattning

100%. Arbetstid: Dagtid.
Tillträde:
2021-05-01
Tidsbegränsad till: 2022-03-31 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A1019275
Gör ansökan via denna länk
Sista ansökningsdag: 2021-04-20

Övrigt

Bifoga gärna ett eller flera arbetsprover med din ansökan.
Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.
Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner

Ulrika Sonn
Marknadschef
031-708 70 11
ulrika.sonn@stadsteatern.goteborg.se

Andrea Wettergren
HR-chef
031-708 70 13
andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Pia Palm Wahlqvist
Akademikerförbunden
031-708 70 80
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Tommy Carlsson
Teaterförbundet
031-708 71 96
tommy.carlsson@stadsteatern.goteborg.se