Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Scenograf och ljusdesigner

Bengt Gomér

Scenograf och ljusdesigner

Bengt Gomér är frilansande scenograf, ljusdesigner och arbetar även ibland som regissör. Hans verk omfattar såväl opera, teater, musikal, dans, iscensatta symfoniska konserter som konstinstallationer. Han arbetar regelbundet på de svenska operahusen och större svenska teatrarna samt ett flertal operahus i Europa.

Han har gästat Göteborg vid många tillfällen bland annat Göteborgs Stadsteater med produktioner som Allt eller inget, Medea, Leva loppan, Stjärnan i det blå och Vi som är hundra, Konserthuset med Den arme sjömannen, Angereds Teater med A Clockwork orange, Backa Teater med Carmen och Operan med the Cradle will rock, the Juliet Letters, Äppelkriget och Läderlappen. Tillsammans med regissören Mellika Melouani Melani har han gjort ett 15-tal mycket uppmärksammade teater- och opera- produktioner samt flera konstprojekt. Deras samarbete har pågått sedan 2006.

Bengt Gomér gör i den närmaste framtiden scenografi och ljus till opera- och balettuppsättningar i Glasgow, Örebro, Osnabrück och Köpenhamn.

http://bengtgomer.com/

Aktuella produktioner

Idlaflickorna

Premiär 10 december 2021

Poetiskt, extatiskt och livsbejakande

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2009-2010 Vi som är hundra Scenografi och ljus
2004-2005 Leva loppan Scenografi
2002-2003 Allt eller inget Scenografi