Skådespelare

Anna Bjelkerud

MARY CAVAN TYRONE

Ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble. Har medverkat i bl a Anna Karenina (titelrollen), Ett Dockhem, Tre Systrar och Lasermannen. Varit med i TV-produktioner som bl a Hammarkullen, Segel av sten och Upp till kamp. Fick Svenska Akademins Teaterstipendium 2003.

Bland produktioner här på Göteborgs Stadsteater: Stjärnan över Lappland, På stranden av världen, Night Rider, En helt god kvinna, Vi som är hundra, Klaras resa, Sista dansen, Affären Danton , Det intelligenta homots guide till kapitalism och socialism med en nyckel till Skriften, Att begära Tre systrar, Natten är dagens mor, Fosterlandet och Hedda Gabler.

Bland senare filmer och teveserier kan nämnas: Lisa Langseths film Hotell år 2013  för vilken hon fick en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll. Medverkar i filmen Jätten i regi av Johannes Nyholm, medverkar i teveserierna Jordskott och Vår tid är nu. Tillsammans med Evin Ahmad fick Anna pris för bästa skådespelare i Bryssels internationella filmfestival för sin medverkan i filmen "Dröm vidare".

Foto Ola Kjelbye

Majorskan i Gösta Berlings saga

Vi som är hundra

Att begära tre systrar

Anna Karenina

Stjärnan över Lappland