Skådespelare

Hannah Alem Davidson

Eva, Puntilas dotter

annah Alem Davidson avslutade 2014 sin treåriga skådespelarutbildning (Wiks teaterlinje, Teater Västanå/Berättarteater, Skara Skolscen). Därefter arbetade hon i den fria gruppen Potato Potato i Malmö och på Angereds teater. På Backa Teater har hon sedan 2015 medverkat i Namn, Misfits, Fursten, 5114 dagar och DNA-Dansa Nära Anhörig.

Från hösten 2017 ingår Hannah i Göteborgs Stadsteaters ensemble vid Götaplatsen. Hon debuterade som Robert i Utvandrarna och har medverkat i Motherdog, Lärda kvinnor (Armande) och i Ship of Fools (Emma). Tre somrar i rad har Hannah dessutom spelat Shakespeare i Vadstena: Romeo och Juliet, Två adelsmän från Verona och Macbeth med ensemblen Shakespeare på Gräsgården.

När det gäller film och tv har Hannah gjort mindre roller och hon medverkade i regissören Begonia Randavs kortfilm Stödgruppen. I kortfilmen 2nd Class, regi Jimmy Olsson, spelade hon huvudrollen. Filmen har visats på festivaler i ett antal länder och på Göteborgs Filmfestival 2019. Såväl filmen som Hannah har blivit mångfalt prisad.

Aktuella produktioner

Färgen från yttre rymden

Premiär 27 mars 2020

Ett försök att beskriva det obeskrivbara