Skådespelare

Kirsti Torhaug

Skådespelare

Skådespelare och sångare. De senaste åren har hon arbetat på Nordland Teater och Hålogaland Teater i Norge och gjort roller som Paulina Salas i Döden och Flickan, Sally Bowles i Cabaret och Rita Almers i Ibsens Lille Eyolf, där Hilda Hellwig hade regi. Hon har också en fast roll i den norska tv-serien Ung och Lovande.

I Stockholm, där hon är bosatt, arbetade hon under tio år på frigruppen Teater Tribunalen. Hon haft engagemang på Riksteatern, Strindbergs Intima Teater och med konstgruppen Alice Kollektiv för Ljud och Scenkonst. Hon har också arbetat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater och gjort gästspel med Strindbergs Påsk på Complejo Teatral de Buenos Aires, Argentina.

Inom film och tv har Kirsti Torhaug haft bärande roller i både svenska och norska produktioner som Beck, Kunsten å tenke Negativt, Labyrinten, Skeppsholmen, Våra Vänners Liv och även i filmproduktioner i både Danmark och i USA. Hon är också utbildad manusförfattare på Alma Manusutbildning för Film och Tv och debuterade som författare med ljudboken En för Alla och Alla för En på Tundell och Salmson 2014.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2018-2019 Lärda kvinnor Skådespelare