Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Kompositör, DJ, musikproducent

Tora Vinter

Biografi

DJ

Verksam som kompositör, musikproducent och DJ.

Tora Vinter (alias för Anna Frost) fick sitt internationella genombrott 2006, då hennes musik spelades av ingen mindre än DJ Moodymann (Kenny Dixon Jr). Sedan dess har hon producerat och komponerat egen musik, parallellt med turnéer på klubbar och festivaler både i Sverige och internationellt.

Några av hennes mest hyllade och uppmärksammade släpp är Don’t Turn Around, Peri-Banu och remixen av Fever Rays låt Triangle Walks. 2018 släpptes Morgiana /Sheherazade, som ingår i en serie där varje låt är tillägnad en kvinnlig karaktär i Tusen och en natt. Därmed inleddes samarbetet med sångerskan Veraluz. Skivsläppet fick mycket uppmärksamhet och ledde bland annat till en spelning samma år på Way Out West.

2020 samarbetade Tora Vinter med Johanna Knutsson, Fjäder och Lioness på albumet Pioneers. Skivan är en hyllning till några av de kvinnliga pionjärerna inom elektroniska musik. Samma år fick hon uppdrag att skapa musik till pjäsen Blixtra, spraka, blända! på Folkteatern i Göteborg. I samarbete med Christoffer Berg, musiker, kompositör och producent, skrev hon i början av 2021 musiken till hyllade filmen Nattebarn och nyligen släpptes låten Devour som ingår i samlingsskivan Coven.

Foto: Aorta

Aktuella produktioner

Mordet på Marat

Premiär 18 februari 2022

Alla är galna