Musiker

Stefan Sporsén

Biografi

Musiker

Stefan Sporsén är musiker, kompositör och kapellmästare med trumpet och piano som instrument. Han spelar i bland annat Håkan Hellströms band och i Augustifamiljen, som 2009-2018 var husband i På spåret på SVT.

Andra grupper som bör nämnas är ORO (Organic Revolution Orchestra), Calvero och Elephant. Stefan Sporsén har medverkat på en lång rad skivor, utöver med Håkan Hellström, bland annat med José González, Jens Lekman, Moses och Soundtrack of Our Lives.

Som kompositör ingår han i Göteborgskollektivet Apparat Studios och har bland annat skrivit musik till SVT:s dramaserier Sthlm, En fråga om liv och död, Möbelhandlarens dotter, som fick Guldklaven 2006 för Bästa låt, Kniven i hjärtat, som han också musikproducerade (Prix Italia-belönad) samt till Den inre cirkeln (ViaPlay). 2015 komponerade han musik till biofilmerna Miraklet i Viskan samt till Prästen i paradiset.

Under många års samarbete med Henrik Wallgren komponerade Stefan Sporsén bland annat musiken till skräckoperan Frankenstein med Freddie Wadling här på Göteborgs Stadsteater 1999 samt till Pearl Harbor för Riksteatern 2001 med Irma Schultz.

2014-2019 var Sporsén kapellmästare för Mia Skäringer i hennes framgångsrika föreställningar Avig Maria och No More Fucks To Give. 2014–2017 gjorde han konserter med Håkan Hellström inklusive de fem Ullevi-konserterna.

Foto Jonas Kündig

Aktuella produktioner

Yeah! Yeah! Yeah! It was 60 years ago today

Premiär 27 oktober 2023

It was 60 years ago today

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2022-2023 Yeah! Yeah! Yeah! Musiker
2021-2022 Yeah! Yeah! Yeah! Musiker