Musiker

Stefan Sporsén

Biografi

Musiker

Stefan Sporsén är musiker, kompositör och kapellmästare med trumpet och piano som instrument och spelar bland annat i Augustifamiljen, som 2009-2019 var husband i På spåret på SVT. Han var medlem i Håkan Hellströms band 2000-2022  (inkluderat de 9 Ullevikonserterna).

Stefan Sporséns trumpet har hörts vid sidan av The Tallest Man On Earth, José Gonzalez och Veronica Maggio med flera, och han var kapellmästare för Mia Skäringer i hennes framgångsrika föreställningar Avig Maria och No More Fucks To Give.

Som kompositör ingår han i Göteborgskollektivet Apparat Studios och har bland annat skrivit musik till SVT:s dramaserier Sthlm, En fråga om liv och död, Möbelhandlarens dotter, som fick Guldklaven 2006 för Bästa låt, Kniven i hjärtat, som han också musikproducerade (Prix Italia-belönad) samt till Den inre cirkeln (ViaPlay). 2015 komponerade han musik till biofilmerna Miraklet i Viskan samt till Prästen i paradiset.

Under många års samarbete med Henrik Wallgren komponerade Stefan Sporsén bland annat musiken till skräckoperan Frankenstein med Freddie Wadling här på Göteborgs Stadsteater 1999.

Aktuella produktioner

Yeah! Yeah! Yeah! It was 60 years ago today

Premiär 27 oktober 2023

It was 60 years ago today

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2022-2023 Yeah! Yeah! Yeah! Musiker
2021-2022 Yeah! Yeah! Yeah! Musiker