PHESTEN 2.0

Ramsby/Fischerström är tillbaka med PHESTEN! Denna gång i samarbete med Klubb Foajén.

Ingår i Westpridefestivalen

Vi bjuder på en helkväll i riktig queer-anda med allt du behöver för att känna dig nöjd med utekvällen. I år har vi steppat upp vårt game och tryckt in ännu fler akter i form av DJs, stand up, dragshow, artister och livepod.

HUS DJ Matilda Berggren
Lundabon som flyttade till Stockholm och nu kommer till Göteborg för att DJa för oss. Hon har jobbat på Ligga med P3, P5 Stockholm och kört stand up och är en lika fantastisk DJ som person. Matilda Berggren bjuder på skön musik hela kvällen.

LIVEPOD Kulturens ABC
Cecilia Suhaid Gustafsson och Caisa Stina Forssberg utgör denna kulturella duo som driver podden Kulturens ABC. Snabbtänkta, ironiska och ofantligt roliga bjuder de här på ett framträdande där allt kan hända. Kommer Cecilia kunna reparera traumat efter sin första lesbiska erfarenhet och hur går det egentligen för Caisa Stinas tindrande?

DRAGSHOW Brad Clitt
En av Sveriges största Drag Kings gästar Phesten! Förvänta dig en manlighet som får dig att tjuta och en tvättbräda som smutsar ner dina lakan. Brad Clitt vill få dig att rodna. Få går hem utan fjärilar i magen när Clittan varit framme.

STAND UP Petrina Solange
Årets nykomling på stand up-galan 2013 och Årets kvinnliga komiker två år senare på samma gala. Petrina har hörts i satirprogrammet Tankesmedjan i P3 och även skrivit manus till talkshowen Robins. Nu bjuder hon på skratt och tokerier med oss på bredast möjliga skånska.

STAND UP Elinor Svensson
Ståuppare och programledare i P3s Tankesmedjan. Nominerad till Årets nykomling på Svenska stand up-galan 2015 och har setts på alla möjliga scener Sverige runt. Driver även podden Ja, jaja. Podcast tillsammans med komikerkollegan Felicia Jackson.

STAND UP Felicia Jackson
Lundabo som har hörts i P3s Din gata och som skämtar ikapp tillsammans med Elinor Svensson i podden Ja, jaja. Podcast. Tycker en kan skämta om allt men säger själv att hon håller sig borta från att skämta om hbtq-frågor då det inte är hennes plats, vi får väl se vad det blir av det nu under West Pride.

ARTIST Frida Scar
Rapparen från Göteborg vars intensiva rap hörs över beats som rör sig mellan elektroniskt doftande grime till mer klassisk hiphop. I år släpps dessutom hennes debutalbum så förbered er på tunga beats och svettig dans!

ARTIST Aurelia Dey
Afrokaribiska rytmer som blandas med nordiska harmonier. Dancehall och afrobeats på svenska! Innan debutskivan kallades Aurelia för Miss Relli, en ganska renodlad, oslipad, dancehall artist som toastade på patois.

DJ Millen-Kollin
Queer DJ Duo från Göteborg. Spelar asfet musik enbart från icke-män. Kommer bjuda på en skön blandning som blir härlig att dansa till när slutet av kvällen börjar närma sig men när en fortfarande har lite energi kvar och verkligen inte vill gå hem.

Premiär
10 juni
Åldersgräns
18 år
Scen
Foajébaren
Längd
Kl 18-03
Pris
180 kr, 150 kr med festivalarmband Westpride