Om kärlek

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången

För klimatets skull har Gretchen offrat allt från semesterresor till karriärmöjligheter. När hon träffar teknikentreprenören Heinrich ställs hela hennes tänkande kring undergången på ända. Hon låter sig sugas in i en värld utan motsättningar mellan konsumtion och moral, där den enda plikten är att njuta.

Heinrichs uppsåt visar sig vara långt mer cyniskt än vad Gretchen hade kunnat föreställa sig. Trots det kan hon inte förmå sig själv att släppa taget om den värld han har skapat åt henne - en värld av ständig tillväxt, där allting, i synnerhet kärlek, existerar i överflöd.

Den apokalyptiska monologen är Max Bolotins, Daniel Nyströms och Caroline Söderströms tredje gemensamma projekt. Tidigare har de tillsammans skapat I love Transylvania och AntiLancelot.

Om kärlek görs i samarbete med Kastratet. Med stöd från Göteborgs Stad.

Läs pressinformation om Om kärlek.

Om kärlek är ett samarbete med Kastratet, en konstnärlig plattform som under de senaste åren har skapat en rad textbaserade scenkonstverk som alla har testat moraliska gränser och publikens förmåga till identifikation med det oförsvarbara. Kastratet, som har basen i Göteborg, intresserar sig för våld, identitet och den obscena slagsidan hos det till synes vardagliga.

Vi har ett läge som känns akut. Unga människor står på barrikaderna och uppmanar oss att välja bort flyg och kött, att sätta stopp för konsumtionens allt snabbare snurrande hjul. Å andra sidan är det nästan omöjligt för oss att föreställa oss en värld efter den fossila ekonomin. Vilka är vi i en sådan värld? Hur påverkar den vår föreställning om kärlek? Det är sådana frågor Gretchen brottas med i pjäsen.

Daniel Nyström


Bild Jonas Kündig

Urpremiär
Syntolkning
Fredag 17 april
Scen
Lilla Scen
Pris
130-270 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Samling i biljettkassahallen

Lilla Scen ligger i teaterhusets källare. Salongen med onumrerade platser som rymmer drygt sjuttio sittplatser. Du väljer själv var du ska sitta.

Vid föreställningar vid Lilla Scen är det samling för publiken i kassahallen, där finns en skylt där samlingen sker. Sedan går publiken tillsammans med en publikvärd ett par trappor ner till Lilla Scen. Insläpp 15 minuter före föreställningen.

Läs mer om Lilla Scen

Medverkande

Caroline Söderström

Skådespelare

Av Max Bolotin Regi Daniel Nyström Med Caroline Söderström Scenografi och kostym Daniel Nyström och Isabelle Oldenqvist Ljus Isabelle Oldenqvist Mask Katrin Lind Dramaturg LUCIA CAJCHANOVA