Ett dött bi.

Om kärlek

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången

En nära framtid. Venedigs högsta klocktorn Campanile di San Marco har just täckts av den ständigt stigande havsnivån och romantikens huvudstad har därmed förpassats till historieböckerna. På en annan kontinent sitter skådespelerskan Gretchen gränsle över bensintanken på en MC och grämer sig. Hon har lämnat någon bakom sig och är på väg till någon annan, men har hon verkligen tagit rätt beslut?

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera? Vem vill egentligen, i ärlighetens namn, släppa taget om friheten att älska, att shoppa, att finna lycka - om det fortfarande finns ett val?

Den apokalyptiska monologen är Max Bolotins, Daniel Nyströms, Caroline Söderströms och Bella Oldenqvists tredje gemensamma projekt. Tidigare har de tillsammans skapat I love Transylvania och AntiLancelot.

Om kärlek görs i samarbete med Kastratet i samarbete med studieförbundet Sensus. Med stöd från Göteborgs Stad.

mindrewebb-variant.jpg

Läs pressinformation om Om kärlek.

Om kärlek är ett samarbete med Kastratet, en konstnärlig plattform som under de senaste åren har skapat en rad textbaserade scenkonstverk som alla har testat moraliska gränser och publikens förmåga till identifikation med det oförsvarbara. Kastratet, som har basen i Göteborg, intresserar sig för våld, identitet och den obscena slagsidan hos det till synes vardagliga.

Vi har ett läge som är akut. Unga människor står på barrikaderna och uppmanar oss att välja bort flyg och kött, att sätta stopp för konsumtionens allt snabbare snurrande hjul. Å andra sidan är det nästan omöjligt för oss att föreställa oss en värld efter den fossila ekonomin. Vilka är vi i en sådan värld? Hur påverkar den vår föreställning om kärlek? Det är sådana frågor Gretchen brottas med i pjäsen.

Daniel Nyström


Bild Jonas Kündig

Skulle haft urpremiär 3 april 2020
Inställd pga av Covid-19
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka en timme och 15 minuter, ingen paus.
Pris
130-270 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Tre veckor innan premiären av Om kärlek stängs oväntat hela teaterns verksamhet ned och produktionens medarbetare får gå hem – ovissa om projektets framtid. I väntan på premiär rekonstrueras nu skeendet som prolog, eller möjligtvis som epilog, för Om kärleks tänkta publik att trösta sig med i tider av ovisshet.

Se hur föreställningen Om kärlek växer fram

Kostymprov, kollationering, lertest, ljustest - kolla in hur Om kärlek växer fram!

Se bilder bakom kulisserna

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Öppet?

Hitta öppettider till biljettkassan, restaurangen och receptionen.

Se öppettider för Göteborgs Stadsteater

Medverkande

Caroline Söderström

Skådespelare

Dramatiker Max Bolotin Regi Daniel Nyström Med Caroline Söderström Scenografi och kostym Daniel Nyström och Isabelle Oldenqvist Ljus Bella Oldenqvist Mask Katrin Lind Dramaturg LUCIA CAJCHANOVA