Om kärlek

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången

En nära framtid. Venedigs högsta klocktorn Campanile di San Marco har just täckts av den ständigt stigande havsnivån och romantikens huvudstad har därmed förpassats till historieböckerna. På en annan kontinent sitter skådespelerskan Gretchen gränsle över bensintanken på en MC och grämer sig. Hon har lämnat någon bakom sig och är på väg till någon annan, men har hon verkligen tagit rätt beslut?

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera? Vem vill egentligen, i ärlighetens namn, släppa taget om friheten att älska, att shoppa, att finna lycka - om det fortfarande finns ett val?

Den apokalyptiska monologen är Max Bolotins, Daniel Nyströms, Caroline Söderströms och Bella Oldenqvists tredje gemensamma projekt. Tidigare har de tillsammans skapat I love Transylvania och AntiLancelot.

Om kärlek görs i samarbete med Kastratet i samarbete med studieförbundet Sensus. Med stöd från Göteborgs Stad.

mindrewebb-variant.jpg

Läs pressinformation om Om kärlek.

Om kärlek är ett samarbete med Kastratet, en konstnärlig plattform som under de senaste åren har skapat en rad textbaserade scenkonstverk som alla har testat moraliska gränser och publikens förmåga till identifikation med det oförsvarbara. Kastratet, som har basen i Göteborg, intresserar sig för våld, identitet och den obscena slagsidan hos det till synes vardagliga.

Vi har ett läge som är akut. Unga människor står på barrikaderna och uppmanar oss att välja bort flyg och kött, att sätta stopp för konsumtionens allt snabbare snurrande hjul. Å andra sidan är det nästan omöjligt för oss att föreställa oss en värld efter den fossila ekonomin. Vilka är vi i en sådan värld? Hur påverkar den vår föreställning om kärlek? Det är sådana frågor Gretchen brottas med i pjäsen.

Daniel Nyström


Bild Jonas Kündig

Skulle haft urpremiär 3 april 2020
Inställd pga av pandemin
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka en timme och 15 minuter, ingen paus.
Pris
130-270 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Vårens föreställningar inställda

Med anledning av den pågående pandemin är samtliga av vårens föreställningar på Göteborgs Stadsteater och Backa Teater inställda.

Biljettkassan på Götaplatsen är stängd för besökare men vi jobbar på allt vad vi kan för att så snart som möjligt kontakta dig som har köpt eller bokat biljetter. I första hand gör vi detta via telefon. Vi ber om förståelse för att det kan ta tid.

Trots oroliga tider ser vi framåt och planerar för det kommande spelåret. Teaterhuset på Götaplatsen stänger för ombyggnad men vi kommer att spela på andra platser hösten 2020 och våren 2021.

Håll utkik efter aktuell information här på hemsidan.

Ta hand om varandra, följ de råd som ges – vi ses igen!

En föreställning växer fram

Kostymprov, kollationering, lertest, ljustest - kolla in hur Om kärlek växer fram!

Se bilder bakom kulisserna

Hitta till teatern

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Öppet?

Hitta öppettider till biljettkassan, restaurangen och receptionen.

Se när vi har öppet

Medverkande

Caroline Söderström

Skådespelare

Dramatiker Max Bolotin Regi Daniel Nyström Med Caroline Söderström Scenografi och kostym Daniel Nyström och Isabelle Oldenqvist Ljus Bella Oldenqvist Mask Katrin Lind Dramaturg LUCIA CAJCHANOVA