Kampanjbild 100 Sånger: Hannah Alem Davidson svävar upp och ner

100 sånger

Om det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen

De befinner sig på en tågstation. Ett myller av människor. Kvinnor och män med resväskor, ryggsäckar och påsar. Någon på väg till en anställningsintervju, en annan att begrava ett barn. De har allt och inget gemensamt. Det är en vacker morgon i september.

Klockan åtta och femtiofem tar strömmen av röster slut. I samma stund som Sally får syn på mannen på tåget. Två blickar i förälskelse. Hon tappar koppen och hela världen går i kras. Allt är över.

Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet, till det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen. De berättar för oss om oväntade möten, kärlek, drömmar, om världens underverk. Och om musiken de har lyssnat på. De där låtarna som spelas och som får oss att le. Som vi nynnar på i morgontrafiken.

100 sånger är en poetisk lek med tiden och en bitterljuv lovsång till livet. Om det levda och det olevda.

Regissören Michael Cocke är väl bekant med Roland Schimmelpfennig, en av Europas mest tongivande dramatiker och en samtidsmästare av rang. Hans pjäser har spelats runt om i Sverige sedan 2003. 100 sånger hade världspremiär på Örebro Länsteater i mars 2019 och är beställd av Michel Cocke som då var teaterns konstnärliga ledare.

Det ska bli så roligt att få ge Göteborgspubliken möjlighet att få möta en av vår tids största dramatiker. I 100 sånger leker Roland Schimmelpfennig med teaterns tid och rum på ett unikt och hisnande sätt. Jag tror att det kan bli både vackert och sorgligt i ett magiskt scenrum på Backa Teater.

Michael Cocke
Premiär
Syntolkning
16 lördag januari kl 18
Scen
Backa Teater Repsalen
Pris
130-320 kr
Textas
22 januari

Information om spelplatsen Backa Teater

Få vägbeskrivning till Backa Teater, Lärdomsgatan 1 C via Google Maps.

Tillgänglighet

Om du önskar rullstolsplats ber vi dig förboka på telefon 031-726 53 00. Se mer på sidan om tillgänglighet. Se även tillgänglighetsdatabasen för Backa Teater.

Kollektivtrafik

Se Reseplaneraren Västtrafik, närmaste hållplats Lindholmen (buss) eller Lindholmspiren (färja).

Boka en teatermiddag

Krydda ditt teaterbesök med en trevlig middag till förmånligt pris när du ska till Backa Teater för att se 100 sånger.

Läs mer om menyn och boka

Med anledning av Covid-19

Vi är måna om att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på teater. Oavsett var vi spelar följer vi rådande riktlinjer.

Läs mer om teater under pandemin

Ombyggnad av teaterhuset pågår

Teaterhuset på Götaplatsen är stängt för renovering och ombyggnad, och återinvigs hösten 2021.

Läs mer om ombyggnaden

Medverkande i 100 sånger

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Maria Hedborg

Skådespelare

Mia Höglund-Melin

Skådespelare

Johan Karlberg

Skådespelare

Victor Ståhl Segerhagen

Skådespelare

Victoria Wikberg

Skådespelare

Produktion 100 sånger

Av Roland Schimmelpfennig Översättning Ulf Peter Hallberg Regi Michael Cocke Skådespelare Hannah Alem Davidson, Johan Hafezi, Maria Hedborg, Mia Höglund-Melin, Johan Karlberg, Victor Ståhl Segerhagen, Victoria Wikberg Scenografi Henrik Ekberg Ljus Max Mitle Kostym Josefina Gustavsson Mask Ingela Collin Dramaturg Anna Berg Teaterförlag Colombine teaterförlag