100 sånger

Om det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen

De befinner sig på en tågstation. Ett myller av människor. Kvinnor och män med resväskor, ryggsäckar och påsar. Någon på väg till en anställningsintervju, en annan att begrava ett barn. De har allt och inget gemensamt. Det är en vacker morgon i september.

Klockan åtta och femtiofem tar strömmen av röster slut. I samma stund som Sally får syn på mannen på tåget. Två blickar i förälskelse. Hon tappar koppen och hela världen går i kras. Allt är över.

Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet, till det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen. De berättar för oss om oväntade möten, kärlek, drömmar, om världens underverk. Och om musiken de har lyssnat på. De där låtarna som spelas och som får oss att le. Som vi nynnar på i morgontrafiken.

100 sånger är en poetisk lek med tiden och en bitterljuv lovsång till livet. Om det levda och det olevda.

Regissören Michael Cocke är väl bekant med Roland Schimmelpfennig, en av Europas mest tongivande dramatiker och en samtidsmästare av rang. Hans pjäser har spelats runt om i Sverige sedan 2003. 100 sånger hade världspremiär på Örebro Länsteater i mars 2019 och är beställd av Michel Cocke som då var teaterns konstnärliga ledare.

Det ska bli så roligt att få ge Göteborgspubliken möjlighet att få möta en av vår tids största dramatiker. I 100 sånger leker Roland Schimmelpfennig med teaterns tid och rum på ett unikt och hisnande sätt. Jag tror att det kan bli både vackert och sorgligt i ett magiskt scenrum på Backa.

Michael Cocke
Premiär
Scen
Backa Teater Repsalen
Pris
Biljettsläpp 4 september

Hitta till Backa Teater. Lärdomsgatan 1 C

Medverkande i 100 sånger

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Ashkan Ghods

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Mia Höglund-Melin

Skådespelare

Carina M Johansson

Skådespelare

Johan Karlberg

Skådespelare

Melina Tranulis

Skådespelare

Produktion 100 sånger

Av Roland Schimmelpfennig Översättning Ulf Peter Hallberg Regi Michael Cocke Skådespelare Hannah Alem Davidson, Ashkan Ghods, Johan Hafezi, Mia Höglund-Melin, Carina M Johansson, Johan Karlberg, Melina Tranulis Scenografi Henrik Ekberg Ljus Max Mitle Kostym Josefina Gustavsson Mask Ingela Collin Dramaturg Sisela Lindblom Teaterförlag Colombine teaterförlag