Hannah Alem Davidson svävar upp och ner

100 sånger

Om det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen

De befinner sig på en tågstation. Ett myller av människor. Kvinnor och män med resväskor, ryggsäckar och påsar. Någon på väg till en anställningsintervju, en annan att begrava ett barn. De har allt och inget gemensamt. Det är en vacker morgon i september.

Klockan åtta och femtiofem tar strömmen av röster slut. I samma stund som Sally får syn på mannen på tåget. Två blickar i förälskelse. Hon tappar koppen och hela världen går i kras. Allt är över.

Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet, till det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen. De berättar för oss om oväntade möten, kärlek, drömmar, om världens underverk. Och om musiken de har lyssnat på. De där låtarna som spelas och som får oss att le. Som vi nynnar på i morgontrafiken.

100 sånger är en poetisk lek med tiden och en bitterljuv lovsång till livet. Om det levda och det olevda.

Regissören Michael Cocke är väl bekant med Roland Schimmelpfennig, en av Europas mest tongivande dramatiker och en samtidsmästare av rang. Hans pjäser har spelats runt om i Sverige sedan 2003. 100 sånger hade världspremiär på Örebro Länsteater i mars 2019 och är beställd av Michael Cocke som då var teaterns konstnärliga ledare.

Det ska bli så roligt att få ge Göteborgspubliken möjlighet att få möta en av vår tids största dramatiker. I 100 sånger leker Roland Schimmelpfennig med teaterns tid och rum på ett unikt och hisnande sätt. Jag tror att det kan bli både vackert och sorgligt i ett magiskt scenrum på Backa Teater.

Michael Cocke

Foto: Aorta

Inställt
Samtliga föreställningar under 2020 inställda
Scen
Backa Teater Repsalen
Längd
Cirka 2 timmar och 30 min inklusive paus
Pris
130-320 kr

Information om spelplatsen Backa Teater

Få vägbeskrivning till Backa Teater, Lärdomsgatan 1 C via Google Maps.

Tillgänglighet

Om du önskar rullstolsplats ber vi dig förboka på telefon 031-726 53 00. Se mer på sidan om tillgänglighet. Se även tillgänglighetsdatabasen för Backa Teater.

Kollektivtrafik

Se Reseplaneraren Västtrafik, närmaste hållplats Lindholmen (buss) eller Lindholmspiren (färja).

Vi måste tyvärr ställa in!

Med anledning av regeringens förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 8 deltagare måste vi tyvärr ställa in samtliga föreställningar, i första hand året ut.

Samtliga föreställningar inställda året ut

Fyra frågor...

...till Michael Cocke, regissören bakom 100 sånger, och som också var den som beställde pjäsen av dramatiken Roland Schimmelpfennig.

Intervju med Michael Cocke

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev är du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater. Du kan få erbjudanden och kika in bakom kulisserna!

Fyll i formulär för att prenumerera på nyhetsbrev

Medverkande i 100 sånger

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Maria Hedborg

Skådespelare

Mia Höglund-Melin

Skådespelare

Johan Karlberg

Skådespelare

Victor Ståhl Segerhagen

Skådespelare

Victoria Wikberg

Skådespelare

Produktion 100 sånger

Av Roland Schimmelpfennig Översättning Ulf Peter Hallberg Regi Michael Cocke Skådespelare Hannah Alem Davidson, Johan Hafezi, Maria Hedborg, Mia Höglund-Melin, Johan Karlberg, Victor Ståhl Segerhagen, Victoria Wikberg Scenografi Henrik Ekberg Ljus Max Mitle Kostym Josefina Gustavsson Mask Ingela Collin Koreograf Jimmy Meurling Dramaturg Anna Berg Teaterförlag Colombine teaterförlag