Collagebild i vars centrum vi ser skådespelaren Emma Broomés ögon, omgiven av röda och vita färgstänk.

Medea

Föreställningen Medea har dessvärre fått ställas in på grund av rådande restriktioner.

Den hyllade regissören Sunil Munshi tar nu ett samtida grepp om Euripides Medea, skapar en egen storslagen visuell historia och låter sig inspireras av såväl klassisk teater som moderna arenakonserter. Det blir ett gastkramande, drabbande och livemusikaliskt drama.

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och våldsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar henne för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång.

Med hjälp av sin nära kontakt med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan hon rädda dem, genom att döda dem?

Rollen som Medea spelas av Dramatenskådespelaren Emma Broomé, känd från bland annat Sommaren 85 och Lyckoviken. Som Jason ser vi Otto Hargne*, tidigare verksam vid Dramaten och senast på Teater Galeasen. På scen ser vi också rockikonen Ebbot Lundberg med band. Ebbot, som också komponerat musiken, spelar även körledarinnan.

Kan vi rädda de vi älskar genom att döda dem? Euripides 2 500 år gamla pjäs är i original en studie i svartsjuka och vad det gör med oss människor. I min tolkning blir det en musikalisk resa genom människans allra mörkaste vrår, där kärlek härsknar till våld och där en ensam misstrodd kvinna kämpar med näbbar och klor för sina älskade barn i ett korrupt patriarkalt samhälle, säger Sunil Munshi.


Medea är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Riksteatern.
*Otto Hargne ersätter Mattias Nordkvist.

Inställt
på grund av pandemin
Längd
Ca 1 timme och 45 minuter
Pris
320-400 kr

Medverkande i Medea

Emma Broomé

Skådespelare

Otto Hargne

Skådespelare

Ebbot Lundberg

Kompositör, musiker, skådespelare

YRSA SCHAU

Musiker

Produktion Medea

Av Euripides Översättning Hjalmar Gullberg Regi, bearbetning och rumskoncept Sunil Munshi Med Emma Broomé, Ebbot Lundberg, Otto Hargne Musik Ebbot Lundberg Musiker Joel Igor Hammad Magnusson, YRSA SCHAU

Scenkonst med omtanke

Scenkonstverksamheterna tar coronapandemin på allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa verksamheterna.

Till sida på Svensk Scenkonst

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev är du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater. Du kan få erbjudanden och kika in bakom kulisserna!

Fyll i formulär för att prenumerera på nyhetsbrev

Ombyggnad av teaterhuset pågår

Teaterhuset på Götaplatsen är stängt för renovering och ombyggnad, och återinvigs hösten 2021.

Läs mer om ombyggnaden