Collagebild i vars centrum vi ser skådespelaren Emma Broomés ögon, omgiven av röda och vita färgstänk.

Medea

En musikalisk resa genom människans allra mörkaste vrår

När den hyllade regissören Sunil Munshi tar ett samtida grepp om Euripides Medea låter han sig inspireras av såväl klassisk teater som moderna arenakonserter. Det blir ett gastkramande, drabbande och livemusikaliskt drama.

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och våldsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar henne för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång.

Med hjälp av sina nära kontakter med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan man rädda de man älskar genom att döda dem?

På scen ser vi rockikonen Ebbot Lundberg med band. Ebbot, som också komponerat musiken, spelar även körledarinnan. Rollen som Medea spelas av Dramatenskådespelaren Emma Broomé. Som Jason ser vi Mattias Nordkvist, som ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och som vi bland annat fått möta i rollen som Gustaf i tv-serien Vår tid är nu.

– Kan vi rädda de vi älskar genom att döda dem? Euripides 2 500 år gamla pjäs är i original en studie i svartsjuka och vad det gör med oss människor. I min tolkning blir det en musikalisk resa genom människans allra mörkaste vrår, där kärlek härsknar till våld och där en ensam misstrodd kvinna kämpar med näbbar och klor för sina älskade barn i ett korrupt patriarkalt samhälle, säger Sunil Munshi.


Medea är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Riksteatern.

Premiär
Syntolkning
Lördag 10 april kl 16.00
Scen
Lorensbergsteatern
Längd
Ca 1 timme och 45 minuter
Pris
320-400 kr

Information om spelplatsen Lorensbergsteatern

Få vägbesrkivning till Lorensbergsteatern, Karl Gerhards plats 1 via Google Maps.

Tillgänglighet

Om du önskar rullstolsplats ber vi dig förboka på telefon 031-726 53 00. Se mer på sidan om tillgänglighet. Gällande hörhjälpmedel så gäller T- slinga på Lorensbergsteatern. Se även information om tillgänglighet Lorensbergsteatern.

Kollektivtrafik

Se Reseplaneraren Västtrafik, närmaste hållplatser är Götaplatsen eller Berzeliigatan.

Medverkande i Medea

Emma Broomé

Skådespelare

Mattias Nordkvist

Skådespelare

Ebbot Lundberg

Kompositör, musiker, skådespelare

YRSA SCHAU

Musiker

Produktion Medea

Av Euripides Översättning Hjalmar Gullberg Regi, bearbetning och rumskoncept Sunil Munshi Med Emma Broomé, Ebbot Lundberg, Mattias Nordkvist Musik Ebbot Lundberg Musiker Joel Igor Hammad Magnusson, YRSA SCHAU

Scenkonst med omtanke

Scenkonstverksamheterna tar coronapandemin på allvar och arbetar kontinuerligt med riskbedömningar för att kunna anpassa verksamheterna efter hur smittspridningen utvecklas.

Till sida på Svensk Scenkonst

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev är du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater. Du kan få erbjudanden och kika in bakom kulisserna!

Fyll i formulär för att prenumerera på nyhetsbrev

Ombyggnad av teaterhuset pågår

Teaterhuset på Götaplatsen är stängt för renovering och ombyggnad, och återinvigs hösten 2021.

Läs mer om ombyggnaden