Våra viktigaste vuxna

Våra viktigaste vuxna är en föreställning av Angereds Teater i samarbete med Göteborgs Stadsteater och Backa Teater.

Vad är vuxna egentligen bra för och vad ska man ha dem till? Året då barnkonventionen blir svensk lag ger Angereds Teater ordet åt barnen med föreställningen Våra viktigaste vuxna.

Våra viktigaste vuxna låter barnen tänka och tycka till om de vuxna. Hur är en vuxen? Vad är skillnaden mellan vuxna och barn? De vuxna frågar och frågar men hur bra är de egentligen på att lyssna på svaren?

Föreställningen bygger på djupintervjuer med barn i olika åldrar. Ur samtalen utvecklar sig historier om den vuxna som finns där när en blir rädd, om en viktig vuxen som sviker, om den vuxna känslan i att få korsa spårvagnsspåren och om att kunna se sig själv i mormors ögon när hon lyssnar.

Vi har jobbat med den här produktionen länge, under flera år faktiskt, så det känns otroligt kul att äntligen vara så nära repstart! Det har varit väldigt spännande att ta del av materialet som Ylva har samlat in genom sina möten med barnen, och nu sitter jag och Kristina (Ros) och försöker förstå och lista ut hur vi ska koka ner allt det här till en föreställning. Det är ett gediget material och det känns väldigt lyxigt att få ta del av barnens tankar och blick på sin omvärld. Det kommer bli en föreställning som passar både barn och vuxna! Vi kommer primärt spela dagtid för barn som går på lågstadiet men vi vill även gärna ha en vuxen publik till föreställningen så vuxengrupper är också varmt välkomna att boka in sig!

Johanna Larsson


Initiativtagare Ylva Mårtens
Av Johanna Larsson och Kristina Ros
Regi Johanna Larsson
Med Elin Bornell, André Gatu (praktikant från Högskolan för Scen och Musik),
Johan Gry och Anna Harling

Formgivare: Linda Wallgren
Illustration: Maja-Lisa Bekken

Premiär
Åldersgräns
Från 6 år
Scen
Angereds Teater
Pris
Biljetter säljs endast via Angereds Teater

Hitta till Angereds Teater. Angereds torg 1


Läs mer om Våra viktigaste vuxna på Angereds Teater.

Biljetter säljs endast via Angereds Teater.