Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

En grupp människor i olika positioner  i siluett mot ljus bakgrund

Temasamtal med Jan Klata

27 januari möts regissören Jan Klata, aktuell med regi till Mordet av Marat, och Kristina Hagström-Ståhl i ett samtal.

Detta spelår satsar Göteborgs Stadsteater extra på den internationella utblicken. Vid tre tillfällen fördjupar vi bilden av teaterkonsten. Vilken ställning har teatern i Västerlandet idag? Vilken politisk och estetisk potential ser de som unik för teatern som konstart? Hur tar de sig an dessa frågor i praktiken?

Jan Klata är en av Polens och Europas mest kända och prisbelönta nutida dramatiker och regissörer. Han står bakom över 30 uppsättningar som spelats på teatrar runt om i Polen såväl som i städer som Graz, Düsseldorf, Bochum och Berlin. 2013-2017 var han chef för nationalscenen National Stary Theatre i Krakow. 2018 fick Jan Klata det internationella teaterpriset Primo Europa.

Kristina Hagström-Ståhl är professor vid Högskolan för Scen och Musik samt forskningsplattformen PARSE (Platform for Artistic Research Sweden) vid Göteborgs Universitet. Hon är verksam som regissör och här på Göteborgs Stadsteater regisserade hon Antigone 2019.

Mordet på Marat

Temasamtal
27 januari kl 17:30-18:30
Scen
Studion

Samtalet filmas för publicering på Prosperos webb.