Victoria Dyrstad

Apokalyps – en såpopera i fem akter

I en värld där den bästa storyn vinner

I ett litet svenskt samhälle där ingenting annars händer, försvinner plötsligt en familj från sitt hus, helt utan spår efter vad som har hänt. Två agenter börjar nysta i fallet samtidigt som märkliga saker händer runtomkring.
Husen ger ifrån sig underliga ljud och känns plötsligt sköra. Djuren och träden har tystnat. Tiden är ur led, det förflutna börjar spöka och tecknen på en stundande undergång hopar sig.

Regissören Melody Parker, som också skrivit pjäsen, hämtar inspiration framför allt från Borta med vinden men också från Arkiv X och Twin Peaks i sin berättelse om sentimentalitet, nostalgi och drömmen om det gemensamma förflutna. Om ett samhälle där det enkla går före det komplexa. Där den bästa storyn vinner. För vad spelar fakta för roll om känslan är en annan?

Melody Parker är regissör och dramatiker. Hon är utbildad i teaterregi vid
Goldsmith College i London och på Stockholms Konstnärliga Högskola. När
det gäller regiarbete var hon senast aktuell med Gasljus på Kulturhuset Stadsteatern och med Svindlande höjder på Uppsala Stadsteater.

Foto: AORTA

Utgår
tills vidare
Scen
Lilla Scen

Jag upplever att vi lever i en tid som präglas av en sorts melankolisk längtan efter ett förflutet. Denna föreställning är både ett försök att undersöka detta tillstånd genom teaterns uttrycksform och ett utforskande av vad teaterns roll blir i tider av politisk oro.

Melody Parker

Medverkande

Victoria Dyrstad

Skådespelare

Siri Fagerudd

Skådespelare

Johan Gry

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Mia Höglund-Melin

Skådespelare

Carina M Johansson

Skådespelare

Produktion

Av och Regi Melody Parker Skådespelare Victoria Dyrstad, Siri Fagerudd, Johan Gry, Johan Hafezi, Mia Höglund-Melin, Carina M Johansson Scenografi, kostym- och maskdesign, ljus- och ljuddesign samt videodesign Melody Parker, Christoffer Lloyd, Andreas Huumonen Mask, medskapande Patricia Svajger Dramaturg Anna Berg