En svävande del av ett jordstycke med en liten röd stuga, ett flerbostadshus, ett träd och några kor.

Hemma hos – en miljon rum och kök

Utgår ur repertoaren.

Hjällbo, en lägenhet, otaliga livsöden

Lucia Cajchanovas familj var en av de första att flytta in i den nybyggda trean i miljonprogrammets Hjällbo. Många har hunnit flytta in och ut sedan 1968.

Ur denna lägenhets historia myllrar det av livsöden. Pianisten som får sin dröm uppfylld, duvskötaren vars fåglar alltid återvänder, pappan som öppnar en pizzeria, flickan med lappade byxor och många fler. Alla lever de sina liv och gör sig hemmastadda här. Öden och drömmar flätas samman till en gemensam historia om en plats och dess människor.

Dramatikern Lucia Cajchanova har intervjuat de som levt på samma adress som hon en gång gjorde. Hemma hos – en miljon rum och kök är en varm och poetisk berättelse om vad ett hem är.

Pjäsen, som regisseras av Malin Stenberg, är en ny version av den hyllade föreställning som spelades för barn på Angereds Teater under hösten 2021 och våren 2022. Med nykomponerad musik av Kristina Issa.

Malin Stenberg har satt upp föreställningar på en mängd olika teatrar och operahus i Sverige. Bland uppsättningarna märks Sista Dansen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Förklädd Gud på Folkoperan och Ædnan, på Giron Sámi Teáhter och Riksteatern. Hon har även regisserat ett flertal produktioner på Dramaten bland andra Askungen, Pussy Riot - en punkbön och En pjäs för de levande i en döende värld. På Göteborgs Stadsteater har Malin regisserat Butterfly Kiss, Djävlar på hjul och How to hold your breath. På Backa Teater Blood on ice och Jeanne D’Arc.

Foto: AORTA

Utgår
ur repertoaren

Produktion

Av LUCIA CAJCHANOVA Regi Malin Stenberg Skådespelare Marie Delleskog, Ashkan Ghods, Dasha Nikiforova, Victoria Olmarker Scenografi och ljusdesign Max Mitle Kostymdesign Heidi Saikkonen Kompositör Kristina Issa Dramaturger Lisa Lindén, Joel Nordström Förlag Colombine Teaterförlag