Salong: Fred

Välkommen till ett panelsamtal i anslutning till Änglarna, finns dom? den 14 april.

Var är fredsrörelsen? 1982 tågade över hundra tusen människor på Göteborgs gator för att sätta stopp för den kärnvapenupprustning som hotade hela mänskligheten.

Idag rasar flera grymma krig, vi ser en ny upprustningsspiral och risk att kärnvapen kan komma att användas. Var är fredsrörelsen när världen behöver fred mer än någonsin?

Hur organiserades motståndet mot krig då, och vad finns det för hinder och möjligheter att arbeta för fred nu? Vilken roll kan kultur och teater spela i kampen för fred?

Medverkande:

Kerstin Bergeå ordförande Svenska Freds
Jeanette Rigné organisatör av Nordiskt fredsmöte 1982
Robert Lyons engagerad i Frizon: Göteborg (som bjuder in konstnärer från länder där konstnärlig ofrihet råder) och Frihetsteatern i Palestina
Alexandra Sewell engagerad i fredsrörelsen, med specialinriktning mot kultur och teater
Moderator: Gertrud Larsson dramatiker och författare till pjäsen Änglarna, finns dom?.

Ljudinspelning av samtalet
Samtalet spelas in för att publiceras i Göteborgs Stadsteaters kanaler.

Söndag 14 april
13.00
Scen
Foajébaren
Längd
Ca 60 minuter
Pris
Fri entré, men ladda ner biljett!

Nu samlar vi in pengar till barn i krig

Just nu pågår flera konflikter runt om i världen där barn far illa. I samband med Salong: Fred den 14 april initierar Göteborgs Stadsteater därför en insamling till krigsdrabbade barn i Ukraina, Jemen och Gaza genom Rädda Barnen, där krigen just nu skapar särskilt svåra omständigheter för civilbefolkningen och inte minst barnen. Stöd vår insamling med ett bidrag genom att scanna QR-koden eller följa länken.

raddabarnenQR380x380.jpg