Anna Sjövall, Jens Ohlin, Mikael Löfgren,  Lis Hellström Sveningson

Salong: Kritik 2

På vilka sätt kan teaterkritiken fungera som ett kreativt verktyg?

Teaterkritik läses av publik, verksamma inom teaterbranschen – men också av andra kritiker. På så vis fyller den olika funktioner för olika grupper. På vilka sätt kan dagens teaterkritik användas som en språngbräda till nya upplevelser och teaterföreställningar? Går det att använda sågningar till något konstruktivt och hur förhåller sig teaterbranschen till de olika former som kritiken tar idag?

I samtalet möts kritiker och verksamma inom scenkonstbranschen som vill diskutera teaterkritikens möjligheter och utmaningar.

Medverkande:

Anna Sjövall VD/konstnärlig ledare för Teater Halland sedan 2017 och regissör med ett 50-tal produktioner bakom sig på många av landet scener

Jens Ohlin Skådespelare och regissör

Mikael Löfgren Författare och kulturjournalist, tidigare bl a mångårig teaterkritiker på Dagens Nyheter och dramaturg på Unga Klara

Lis Hellström Sveningson Kulturskribent och kritiker, undervisar även i teater, kritik, danshistoria samt skrivande och presentation på en rad konstnärliga utbildningar.

Moderator: Sandra Grehn Fil. doktor i litteraturvetenskap/teatervetenskap samt teaterkritiker på Göteborgs-Posten

I samarbete med Svenska Teaterkritikers Förening

Foto: Lis Hellström Sveningson, fotograf Jenny Baumgartner

Tisdag 23 april
17.30
Scen
Restaurang Tiljan
Längd
Samtalet är kl 17.30-18.30. Tiljan är öppen från 16.30-21.00.
Pris
Fri entré men ladda ner fribiljett! Afterworkpriser mat och dryck.

Ljudinspelning

Ljudet spelas in för att publiceras i Göteborgs Stadsteaters kanaler.

Fler Salonger

Lyssna på Salong: Kritik 1

Ljudinspelning

Här kan du lyssna på Salong: Kritik 1 i en inspelning från 19 mars 2024 på Restaurang Tiljan. Med Mikaela Blomqvist, Stefan Eklund, Kristina Ros, Frida Röhl och moderator Sandra Grehn.

Lyssna här

Salong: Fred

Stadsteatern+

1982 tågade över hundra tusen människor på Göteborgs gator i protest mot den pågående upprustningen – i dag är vi med i Nato. Men var är fredsrörelsen idag? Ett samtal om krig och fred, då och nu.

Läs mer och ladda ner dina fria biljetter

Salong: Klassiker – Hamlet

Stadsteatern+

Kom till vackra Bar Thalia den 26 april! Då möts Kristina Hagström-Ståhl, forskare, översättare och regissör, aktuell med Hamlet, i ett samtal med dramaturg Anna Berg om uppsättningen.

Läs mer och ladda ner dina fria biljett