Skolbokning

Välkommen till Backa Teaters skolbokning. Vi vill att du och dina elever skall få ett så bra möte med konsten som möjligt och vill därför gärna ha en personlig kontakt med dig som bokar och kommer med dina elever till våra föreställningar.

Boka in din klass

Skicka in din bokningsförfrågan via formuläret här nedan. Vi återkommer inom kort när vi har fått din förfrågan. Intresset för våra skolföreställningar är ofta stort och vi kan tyvärr inte garantera att det finns platser.

Biljettpriser:
Grundskola 30 kr
Gymnasiet 50 kr
Eftergymnasial utbildning 80 kr
Kommunala grundskolor inom Göteborgs Stad har subventionerade biljetter och ingen kostnad tillfaller enskilda skolor. Biljetterna bokas via Backa Teater, ej igenom KuBo.

SKOLFORM
FÖRESTÄLLNINGAR
VECKODAG

Boka direkt

För att boka in en skolklass och få hjälp direkt, ring vår skolbokning på 031 708 71 01.
Ibland är det många som ringer. Om vi inte svarar går det bra att lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan. Du kan även maila oss på backaskolbokning@stadsteatern.goteborg.se.

Kolla gärna upp faktureringsadress och ev mottagarkod innan du hör av dig.

Orderbekräftelse och faktura

När du gjort din bokning får du en orderbekräftelse skickad till dig. Biljetterna skickas tre veckor innan föreställningen, samtidigt skickas även en faktura.
Vi kan tyvärr inte ge dig pengar tillbaka för sjuka eller frånvarande elever.

Om din skola är en kommunal grundskola inom Göteborgs Stad står Grundskoleförvaltningen för biljetterna och tar hand om fakturan. Meddela oss vilken klass bokningen gäller för.

Bidrag och utbudskatalog

Om din skola ligger inom Västra Götalandsregionen men utanför Göteborg kan du söka bidrag för resan till oss. Bidraget kallas "arrangörsstöd" och det ansöker du om hos kultursamordnaren i din kommun. Ni betalar upp till 1000 kr per chartrad buss till Backa Teater, summa utöver detta får fullt arrangörsstöd. Åker ni kollektivt blir bidraget 50% av resekostnaden. Ta kontakt med kultursamordnaren i din kommun för mer information.

Kulturkatalogen

Du kan få tips om scenkonstföreställningar och andra kulturaktiviteter för skolan i Västra Götalandsregionens Kulturkatalog. Där kan du också läsa mer om det regionala arrangörsstödet.