Teaterbesöket

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna inför ditt besök på Backa Teater.

Hitta till oss

Backa Teater hittar du i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen på Hisingen i Göteborg.

Besöksadressen är Lärdomsgatan 1c. Dit kan du åka med buss, båt eller bil. Det finns också fina cykel- och promenadvägar längs norra älvstranden.

Buss eller färja

Både bussar och båtar går till Backa Teater. Buss går till hållplats Lindholmen. Båtarna Älvsnabben och älvsnabbaren går till Lindholmspiren. De går tätare på dagtid och glesare på kvällstid.

Avgångstider hittar du på www.vasttrafik.se.

Vägbeskrivning från busshållsplatsen:

Vägbeskrivning från färjan:

Bil till teatern

Åker du bil till teatern följer du skyltning mot Lindholmen - Campus Lindholmen - Backa Teater. Du kan parkera i ett p-hus strax bredvid teatern. Det stänger dock ibland innan föreställningen är slut. Kolla upp så att parkeringshuset har öppet så länge du är kvar på teatern, vi har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa till med att få ut inlåsta bilar. Det finns även en parkeringsplats strax efter parkeringshuset.

På teatern

Garderob

I nuläget omfattas inte Backa Teaters evenemang av det nya väskförbudet. Om läget förändras kommer vi att uppdatera informationen så snart som möjligt. Oavsett, uppskattar vi om du inte tar med din ryggsäck eller större väska till teatern.

Vår garderob är obemannad, men vi har alltid personal i foajén. Vi vill gärna att du hänger av dig ytterkläderna. Det finns även skåp där du kan låsa in värdesaker.

Guidade turer

Vi visar gärna runt i huset om önskemål finns. Det kostar ingenting, men behöver bokas i förväg. Bokar gör du via telefonnummer: 031-7087101.

Komma i tid

Starttiden för föreställningen står på biljetten. När föreställningen har börjat stängs dörrarna in till salongen. På vissa föreställningar kan vi släppa in efter att föreställningen har börjat, men det är inte att räkna med.

Fastnar du i trafiken, eller blir sen av annan anledning, slå oss en signal på foajételefonen 031-7087141, så är vi förvarnade.

Kvarglömda saker

Om du har glömt eller tappat något när du varit hos oss så maila backainfo@stadsteatern.goteborg.se

Mobiltelefoner

Det är viktigt att alla mobiltelefoner är avstängda under företällningen. Tänk på att även ljuset från skärmen är störande för andra i publiken.

Paus

På vissa föreställningar har vi paus. Då har Backa Teater Café & Bistro öppet och på plats innan föreställningen kan du förbeställna något att äta eller dricka till pausen. På webbsidan för respektive pjäs står om det är paus eller inte. Du får inte ta med dig mat eller dryck in i salongen.

Prata med skådespelarna

Efter föreställningen finns våra skådespelare i foajén och du får jättegärna prata med dem. Vill du säga något senare, så går det bra att maila backainfo@stadsteatern.goteborg.se