Foto på bjälkar mot gyl färg

OM BACKA TEATER

Om Backa Teater

Backa Teater är en av Europas främsta scener för barn och unga. Vi spelar på dagar, kvällar och helger för olika människor som har levt olika många år.

Vi har ingen stor salong med röda stolar, men norra Europas största blackbox. Vi funderar mycket på vad teater är och kan vara, men vill inte fastställa det utan fortsätter hellre att prova. Däremot är vi ständigt övertygade om teaterns utopiska förmåga att illustrera hur allt kan ändras i ett ögonblick.

Många som besöker oss är här på grund av skolplikt, inte för att de har valt det själva. Därför får vi aldrig bli nonchalanta. Vårt ansvar är att göra den bästa föreställningen vi kan. För att alla har rätt till bra teater.

FÖRDJUPNINGSKURS

Kvällskurs för lärare i att se och samtala om scenkonst under hösten 2023.

Läs mer

Vi jobbar här

Vilka är vi och vem gör vad? På Backa Teater är vi ett eget team som jobbar både på och bakom scenen - konstnärlig personal, administrativ personal och teknisk personal.

Läs mer om Backa Teaters personal.

BLI SKOLOMBUD

Anmäl dig som skolombud och få information om allt som händer på Backa Teater, inbjudningar till lärarvisningar och andra spännande saker.

Anmäl dig som skolombud

Priser och utmärkelser

En lista på utmärkelser och nomineringar som genom åren har gått till Backa Teater och personer som jobbar hos oss.

Läs mer om priser och utmärkelser

Historik

Ta del av historien om Backa Teater - från att vi grundades 1978 till idag.

Läs mer om Backa Teaters historik

Organisation

Backa Teater är en del av Göteborgs Stadsteater AB som är ett av Göteborgs Stads helägda bolag. Backa Teater har ett särskilt uppdrag att spela teater för barn och unga som går i skolan.

Läs mer om organisationen